Pekelne horúce prekvapenie
Diabolsky jednoduché a čertovsky dobré. A zahreje aj snehovú kráľovnú. :-)
Tofu s rybkou - netradične
Znova bielkovinové jedlo, tentokrát pangasius s tofu... a spol.
Kuracie soté s cukinou a červenou fazuľou
Chutný bielkovinový receptík vhodný aj na slávnostnú príležitosť akou sú Vianoce. Určite je vhodné ho konzumovať...
Kapor na modro
Keďže sa blížia vianoce , pridám viacero úprav na spracovanie kapra. Ja sám viem kapra urobiť na...
Vianočné kuracie prsia
Kuracie prsia voňajúce po mede a pomarančoch. Milujem kombináciu mäska a ovocia, v tomto...
Plnená paprika
Plnenú papriku máme všetci doma veľmi radi, je to jedlo, ktoré možme jesť ako v...
Šalát s kyslou smotanou
Vyborny a sviezi salatik. Je hotovy za chvilu. Mozno vam dobre padne po sviatkoch, ...
Karé Emile Henry
mäso pripravené v hrnci Emile Henry, ktorý som vyhral ... a je perfektný :-) ďakujem,...
Bodkované karbonátky
Mleté mäso mávame relatívne často, ale zakaždým sa ho snažím robiť trochu inak. No a...
Hubová polievka s čiapočkou
Aj takto si môžeme ozvláštniť slávnostnú večeru, nemusí byť vždy klasika.
Pečenáče
Kupované sú príliš drahé, tak som vyskúšal a vyšlo to. Robím si ich sám a sú...
Iránsky kebab
Tento recept mám od študentov medicíny z Iránu , čo študovali tu na slovensku. Je to...
Horčicová panenka s pórkovou omáčkou a pečeným zemiakom s vločkami čiernej soli
Bravčovú panenku nasolíme a bohato potrieme horčicou. Mäso vložíme do pekáčika (ja som použila 2 silikónové...
Konská sviečkovica s ovčím syrom
Očistené umyté mäso nakrájame na 5 mm tenké plátky a veľmi jemne doklepeme na 2 mm plátky....
Segedínsky guláš s klobásou
Tento segedín je vylepšený pikantnou chuťou čabajky. Zmení ho v delikatesu.
Balkánsky vianočný kapor
Tento recept ma zaujal ešte v 80-tych rokoch v Medzinárodnej kuchárke. Keďže mal veľký úspech, ...
Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom
Recept mám od bývalej kolegyne, ktorá si ho priniesla z Nemecka. Zaujal ma svojou jednoduchosťou,...
Bravčové na prírodno
Keď už máme dosť kapra, šalátu a kapustnice, tak si doma spravíme prírodné bravčové mäsko...
Rynske Sauerbraten
Ponukam Vam recept na slavnostne, tradicne jedlo severneho Porynia. Tento rok ho budeme podavat na...
Kuracie plnené, na pare robené
Ďaľší recept, tentoraz z úplne nového parného hrnca. Nemohla som vydržať tak som dostala predčasný...
Morčacie rezne
už neviem kedy som to robila prvý rát, ale osvedčil sa a robím ho len na Vianoce...
Hovädzí steak so špargľou a grilovanou zeleninkou
Kúpil som si steakovu panvicu. Otvoril červené víno a začal písať báseň. K následnému receptu...
Baranie fašírky s kuriatkovou omáčkou
Mäso zomelieme, pridáme navlhčené a vyžmýkané žemle, soľ, čierne korenie a dobre zamiešame...
Zemiaky s tvarohom
Čas predvianočný čas zhonu, ale jesť treba a ešte chutne, aby sme si vydýchli prišli späť do...