Zapekaný kapustník
Foto: katkaoma
Toto je môj prvý uverejnený recept, a nerobila som foto priebežne, až keď sme ho ochutnali a zistili, že nám veľmi chutí ?.
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
45 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
1 ks malá |
|
3 ks |
|
1 hrnček |
|
3 PL |
|
1/2 ČL |
|
1-2 hrnčeky |
|
nastrúhaný |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
Na vytretie misy: | |
|
Postup
-
1
Postrúhať kapustu na jemno.
- 2
K postrúhanej kapuste pridať zvyšné ingrediencie okrem slaniny, premiešať, cesto by nemali byť veľmi husté.
- 3
Zapekaciu misu potrieť olejom, vyložiť slaninkou a navrstviť kapustovú masu (vrstva hrubá asi 1,5 cm).
- 4
Piecť pri teplote asi 190 stupňov - cca 3/4 hodiny do chrumkava.
Tiež kapustový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu