Foto: helena10
To sú kysnuté šišky - použité sušené droždie.
Suroviny
4 hrnčeky (hrubá alebo mix) |
|
2 - 3 PL |
|
1/2 KL |
|
1 bal. (7 g) |
|
1 bal. |
|
1 hrnček (vlažné) |
|
4 PL (alebo Smetol, maslo) |
|
2 ks |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Navrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Do premiešaných suchých surovín nalejem mlieko, olej, vajcia. Vymiesim cesto. Podľa potreby pridám mlieko alebo múku. Cesto nechám vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkám a vykrajujem okrúhle krepli (šišky). Nechám chvíľu - cca 10 podkysnúť.
- 3
Uprostred každej krepli prstami spravím dierku a vkladám do horúceho oleja. Vyprážam z obidvoch strán.
- 4
Hotové krepli trochu posypem práškovým cukrom a navrch dávam lyžičku akéhokoľvek džemu.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mňam.
Tá jamka v Tvojich- ich robí príťažlivejšími.
Ďakujem.