Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Feniklovo-cuketová polievka

blissofplants - fotkablissofplants, 4. augusta 2021
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL (podľa vlastného výberu)
1 ks
2 strúčiky
1 ks
1 ks
2 ks
1 ks
800 ml




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak opečieme do zlatista na oleji.

  2. 2

    Pridáme na malé kúsky nakrájaný fenikel a stonkový zeler, očistené, na kocky nakrájané zemiaky a na malé kúsky nakrájanú cuketu. Zeleninu zalejeme vodou, dobre ochutíme, premiešame a necháme variť zhruba 30 minút alebo kým zelenina nezmäkne.

  3. 3

    Polievku rozmixujeme mixérom do hladka a podľa chuti dochutíme.

  4. 4

    Môžme podávať s čerstvým chlebíkom a na panvici opraženými šampiňónmi.

Diskusia k receptu

haji
Mně by chutnalo, mám zeleninové polévky ráda. Pro je fenikel výzva, ale v kombinaci by to mohlo být reálná výzva. Krásné foto, u tebe vždy! Profíci si u tebe mohou brát lekce.
blissofplants
@haji (4.8.2021 18:47)

Si vždy tak milá😍ďakujem ti velmi pekne za tvoje milé slová💟viem že fenikel nie každému chutí ale jeho výrazná chuť sa stratí v polievke keď aj inú zeleninku pridáš😊alebo stačí dať iba polku alebo ho vynechať😀
marta23
Do polievky by sa hodili aj bylinkové alebo cesnakové krutóny, ktoré sa predávajú už hotové vo veľkoobchode s potravinami. Ešte nikdy som nejedla feniklovú polievku alebo iné také jedlo.
blissofplants
@marta23 (5.8.2021 15:28)

Ďakujem za radu😘áno, určite by sa hodili😉radšej by som ale tie krutóny urobila sama😊tipujem, že v obchodoch ich predávajú v plastických sáčkoch?!🙉




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia