Slané plnené špaldové palacinky
Dnes som zase tvorila v kuchyni... Nic vynimocne, ale za to chutne... Daju sa...
Plnený husací krk a husacie pečienky na cibuľke
Aj keď táto pochuťka je iba málo kedy docenená, u nás je veľmi obľúbená.
Pizza na plechu
Recept je kombinácia rôznych receptov z netu, ktoré som si prispôsobil aby to bolo pre mňa...
Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...
Rib eye steak s whisky omáčkou
Pre mňa výnimočný deň si zaslúži aj výnimočné jedlo, aspoň som sa o to snažila. Stále...
Kuracie štvrte v rímskom hrnci
Mal som kopu inej roboty tak som sa rozhodol upiecť kuracie štvrte v Rímskom hrnci nech sa...
Bravčová pečeň v šunkovom zvitku
Mali sme chuť na bravčovú pečeň. Rozhodol som sa za pochodu, že ju trochu inak...
Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami
Dnešný obed tak trochu po gazdovsky... domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska...
Slaný thajský bôčik
Preco thajsky neviem? recept som spravil podla malajskej kucharky Patsie Cheong http://www. mphonline. com/books/nsearchdetails. aspx?&pcode=9789674142032
Tradičné zemiakové „šišky“ s makom
Zemiakové cesto stojí pri zrode mnohých skvelých jedál, slaných aj sladkých. Nenechávajte ho však dlho...
Kuracie prsičká na orientálny spôsob
Toto jedlo som si vymyslela po prečítaní dvoch receptov, ktoré ma síce zaujali, ale nemala...
Jednoduché langoše s kefírom
Recept mám od mojej mamy. Langoše sú výborné, chutia celej rodine
Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...
Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...
Pitta z kyslej kapusty
pitta je grécke jedlo, môže byť z rýb, brokolice, mletého mäsa a pod. Skúsila...
Kuracia pečeň a cesnakové posúchy
tento spôsob prípravy kuracej pečene je trochu netradičný ale je môj najobľúbenejší... nie je to môj...
Zapečená pečená cukina
Krásné, veliké cukiny které se zdánlivě už nedají jíst jsou velice chutné a jedlé v téhle...
Pečená koreňová zelenina so závitkami z lososa
Rcp som zostavil tak na rýchlo až „živelne“ a nafotografoval som iba jeho druhú, jednoduchšiu, ...
Sviečková z bravčového karé
Sviečková... nepravá... taká moja :) Večer som si z mrazničky vytiahla bravčové karé, keď sa mi...
Králičí chrbát s krupotom a hríbmi
Kuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, ...
Dusené bravčové pliecko s vajičkovo-uhorkovou omáčkou
Keď nemám hovädzie mäso na Španielskych vrabcov, tak robím podobné z bravčovej lopatky. Je to...
Baraní perkelt s červeným vínom
Dostala som krásnu baraninu. uvažovala som , ako ju ako prvú urobiť... napadol ma iba...
Kurací perkelt so špenátovými šúľancami
Komerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré...
Zapečený ružičkový kel s chrumkavou zemiakovou krustou
Inšpirácia na internete, dúfam, že vám bude rovnako chutiť ako nám.
Gladiátorská pochúťka
Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné...
Šošovica na marocko-alžírsky spôsob
Na dovolenke v Maroku som toto jedlo ochutnala a chutilo tak vynikajúco, že som si ho...