Foto: podravka
Komerčný recept<br />Ajvar jemný od Podravky sa perfektne hodí k bravčovej panenke a k teplému zeleninovému šalátu. Dobrú chuť!
porcie
príprava
Postup
-
1
Baklažán nakrájame na plátky, posolíme a necháme postáť cca 20 minút, aby pustil šťavu, ktorú potom zcedíme.
- 2
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, dáme ich do studenej osolenej vody a varíme 10 minút.
- 3
V miske zmiešame baklažán, paradajky nakrájané na polovice a cibuľu nakrájanú na kolieska a zľahka osolíme.
- 4
Pridáme scedené zemiaky, zalejeme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 30 minút.
- 5
V mažiari rozdrvíme koriandrové semienka, pridáme nakrájaný cesnak, soľ a korenie a všetko rozmiešame na pastu. Pridáme mletú papriku a ešte raz premiešame, aby sme dostali hladkú pastu, ktorú natrieme na bravčovú panenku.
- 6
Takto pripravenú panenku opečieme z oboch strán.
- 7
Na tanier poukladáme bravčovú panenku nakrájanú na plátky a podávame s Ajvarom a pečenou zeleninou posypanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu