Komerčný recept
Ajvar jemný od Podravky sa perfektne hodí k bravčovej panenke a k teplému zeleninovému
šalátu. Dobrú chuť!
porcie
príprava
Suroviny
800 g |
|
600 g |
|
600 g |
|
100 g |
|
1/2 lyžičky |
|
2 strúčiky |
|
1 lyžička |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Baklažán nakrájame na plátky, posolíme a necháme postáť cca 20 minút, aby pustil šťavu, ktorú potom zcedíme.
- 2
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, dáme ich do studenej osolenej vody a varíme 10 minút.
- 3
V miske zmiešame baklažán, paradajky nakrájané na polovice a cibuľu nakrájanú na kolieska a zľahka osolíme.
- 4
Pridáme scedené zemiaky, zalejeme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 30 minút.
- 5
V mažiari rozdrvíme koriandrové semienka, pridáme nakrájaný cesnak, soľ a korenie a všetko rozmiešame na pastu. Pridáme mletú papriku a ešte raz premiešame, aby sme dostali hladkú pastu, ktorú natrieme na bravčovú panenku.
- 6
Takto pripravenú panenku opečieme z oboch strán.
- 7
Na tanier poukladáme bravčovú panenku nakrájanú na plátky a podávame s Ajvarom Podravka a pečenou zeleninou posypanou petržlenovou vňaťou.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu