Bravčová panenka na stredomorský spôsob

podravka - fotkaPodravka, 7. júla 2016 10:01
Ďalšie recepty »

Bravčová panenka na stredomorský spôsobFoto: podravka

Komerčný recept
Ajvar jemný od Podravky sa perfektne hodí k bravčovej panenke a k teplému zeleninovému šalátu. Dobrú chuť!

4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Baklažán nakrájame na plátky, posolíme a necháme postáť cca 20 minút, aby pustil šťavu, ktorú potom zcedíme.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, dáme ich do studenej osolenej vody a varíme 10 minút.

  3. 3

    V miske zmiešame baklažán, paradajky nakrájané na polovice a cibuľu nakrájanú na kolieska a zľahka osolíme.

  4. 4

    Pridáme scedené zemiaky, zalejeme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 30 minút.

  5. 5

    V mažiari rozdrvíme koriandrové semienka, pridáme nakrájaný cesnak, soľ a korenie a všetko rozmiešame na pastu. Pridáme mletú papriku a ešte raz premiešame, aby sme dostali hladkú pastu, ktorú natrieme na bravčovú panenku.

  6. 6

    Takto pripravenú panenku opečieme z oboch strán.

  7. 7

    Na tanier poukladáme bravčovú panenku nakrájanú na plátky a podávame s Ajvarom Podravka a pečenou zeleninou posypanou petržlenovou vňaťou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist