Bravčová panenka na stredomorský spôsob

podravka - fotkapodravka, 7. júla 2016
Bravčová panenka na stredomorský spôsob
Foto: podravka

Komerčný recept<br />Ajvar jemný od Podravky sa perfektne hodí k bravčovej panenke a k teplému zeleninovému šalátu. Dobrú chuť!

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

800 g
600 g
600 g
100 g
1/2 lyžičky
2 strúčiky
1 lyžička
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájame na plátky, posolíme a necháme postáť cca 20 minút, aby pustil šťavu, ktorú potom zcedíme.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, dáme ich do studenej osolenej vody a varíme 10 minút.

  3. 3

    V miske zmiešame baklažán, paradajky nakrájané na polovice a cibuľu nakrájanú na kolieska a zľahka osolíme.

  4. 4

    Pridáme scedené zemiaky, zalejeme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 30 minút.

  5. 5

    V mažiari rozdrvíme koriandrové semienka, pridáme nakrájaný cesnak, soľ a korenie a všetko rozmiešame na pastu. Pridáme mletú papriku a ešte raz premiešame, aby sme dostali hladkú pastu, ktorú natrieme na bravčovú panenku.

  6. 6

    Takto pripravenú panenku opečieme z oboch strán.

  7. 7

    Na tanier poukladáme bravčovú panenku nakrájanú na plátky a podávame s Ajvarom a pečenou zeleninou posypanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Konečne som si kúpila ten Podravka Ajvar jemný, radšej by som ostrý, ale teraz nemôžeme pikantné......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia