Galettes (galetky) s ricottou a cuketou

lekorica - fotkalekorica, 9. júla 2016
Galettes (galetky) s ricottou a cuketou
Foto: lekorica

Chcela som vyskúšať niečo nové a tak som sa rozhodla upiecť Galettes s ricottou a cuketou. Galetky sú vlastne francúzske koláče z tenkého maslového cesta, ktoré sa dajú plniť na slano aj na sladko. Ja som sa dnes rozhodla urobiť slanú verziu a veru fajnotka je to veliká.

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
120 g
1/2 ČL
1 ČL
50 ml
1 ks
 na potretie cesta
Plnka:
250 g
1 strúčik
1 ks menšia
60 g
 na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku a soľ. Pridáme na kocky nakrájané maslo a postupne ho do múky zapracujeme.

  2. 2

    Pridáme celé vajce, citrónovú šťavu a postupne prilievame vodu. Všetko dobre zapracujeme do hladkého cesta. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme ho 30 minút odpočívať v chladničke.

  3. 3

    Medzitým si urobíme plnku. Zmiešame ricottu s parmezánom, zmes osolíme a okoreníme, pridáme nastrúhaný cesnak.

  4. 4

    Cesto rozdelíme na dva diely a pomocou valčeka ho vyváľame na dva rovnaké kruhy o priemere cca 22-25 cm. Kruhy si preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Do stredu cesta dáme hotovú syrovú plnku, navrch poukladáme na tenko nakrájanú cuketu a opatrne okraje cesta zavinieme. Nakoniec stred koláča posypeme mandľami.

    Galettes (galetky) s ricottou a cuketou - obrázok 4
  5. 5

    Okraje cesta potrieme žĺtkom a koláče pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C cca 45 minút.

    Galettes (galetky) s ricottou a cuketou - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Toto vyzerá na obľúbené koláčiky u nás v budúcnosti..na sladko, či na slano..jednoduché a isto i chutia..aj tá fotka čosi hovorí :) vyskúšam preonačiť na svoju lchf verziu..vďakaaaa..
1x lianka
..vyzerajú mňamkovo,určite vyskúšam,vďaka za tip :) ..pochvala za úžasnú fotku ako od profesionála :) ..