Bleskovo vypražený karfiol fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 3. júla 2016
Bleskovo vypražený karfiol (fotorecept)
Foto: rennatte

Keď som čítala jednu diskusiu na internete o obaľovaní karfiolu, tak mi nedalo vyskúšať to. Jedna pani tam obhajovala obaľovanie v nádobách s múkou, Zobraziť celý popisKeď som čítala jednu diskusiu na internete o obaľovaní karfiolu, tak mi nedalo vyskúšať to. Jedna pani tam obhajovala obaľovanie v nádobách s múkou, vajcom a strúhankou, karfiol sa vkladá do nádob a zatrasie. Celkom jednoduché, čisté ruky, ale zbytočný riad, lebo ďalšia gazdinka preferovala obaľovanie v sáčkoch a to som sa rozhodla vyskúšať. Veď posúďte sami. Mne sa to celkom pozdáva vzhľadom na to, že trojobal prenikne do celej ružičky karfiolu a neostane bordel po obaľovaní.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do vriacej osolenej vody a necháme povariť 5 minút. Pripravíme si nádobu s viečkom a dva igelitové sáčky. Do nádoby rozšľaháme 3 vajíčka a 100 ml mlieka, osolíme. Do jedného sáčka nasypeme do 1/3 hladkú múku do druhého 1/3 strúhanky.

    Bleskovo vypražený karfiol (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnuté ružičky karfiolu vložíme do sáčika s múkou, zakrútime a potrasieme z jedného rohu do druhého.

    Bleskovo vypražený karfiol (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto sa múka dostane do celej ružičky karfiolu.

    Bleskovo vypražený karfiol (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Karfiol preložíme do nádoby s rozšľahanými vajcami, zatvoríme viečkom a potrasieme.

    Bleskovo vypražený karfiol (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obalené vajíčkom.

    Bleskovo vypražený karfiol (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Preložíme do sáčika so strúhankou, zakrútime a potrasieme tak ako s múkou.

    Bleskovo vypražený karfiol (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Máme bleskovo obalený karfiol bez bordelu na stole či pracovnej doske. Takto pokračujeme, kým neminieme všetok karfiol. Medzi tým si rozohrejeme olej alebo masť a vyprážame. Zostatú múku a strúhanku preosejeme a odložíme na ďalšie obaľovanie. Použité sáčky vyhodíme do plastového odpadu.

    Bleskovo vypražený karfiol (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

bembo
Dobrý nápad.pretože klasický vyprážaný karfiol je jedlo ktoré má u mňa prednosť pred akýmkoľvek jedlom z mesa.keď ho obaľujeme spolu so ženou ide to rýchle,ale tento spôsob sa mi zdá ešte rýchlejší,tak ho musím vyskúšať.pekný deň Ti prajem.
skye
Super napad! Vyprazany karfiol milujeme a len bordel bol dovod ze som ho nerobila casto. Dakujem za zdielanie tohto postupu!!!
haji
@Renatte dělám stejně, jen ve vajíčku jsem dosud sveřepě máčela v talířku. Pro zajímavost - květák též dělám na menší růžičky, ale nepředvařuji. Dopředu trochu nasolím, on malinko zkřehne a orosí se, pak šup do sáčku s moukou, následně vajíčko a šup do sáčku se strouhankou. Smažím pomalu, květák se propeče. Dám na tebe a budu dělat ve vajíčku v krabičce, díky. Krásnou neděli!
sovka62
A na záver si vezmi plech vystlaný papierom na pečenie, karfiol naň poukladaj, pokvapkaj 1-2 lyžicami oleja a strč do vyhriatej rúry. Bude mať lepšiu chuť, ako klasicky vyprážaný, viac cítiť karfiol, ako tuk, v ktorom sa vyprážal.
Ďakujem za recept, inak už robiť nebudem (už som o takom spôsobe počula, ale myslela som si, že do tých sáčkov a vajec sa to vkladá po jednom, no čo už so mnou, nemala som pri ruke príručku "Sedlák v meste"). Keď sa spojí tvoj spôsob obaľovania a môj vyprážania, je to naozaj bez roboty
kopretina
Já květák nesmažím, obaluji stejně už asi 10 let, ale syrový. Dám na pečící papír, na plech, postříkám olejem a upeču v troubě. Není potom tak mastný a rozhodně se nepřepaluje tuk. Peču na horkovzduch cca 20 minut, na 180 stupňů. Viz můj příspěvek před několika lety.
havino
keby len karfiol, ale šampiňony takto a len takto obalujem, síce vo vajci vidličkou pooblievam, pootáčam a potom s nimi šup do sáčku so strúhankou, karfiol ako @sovka píše, už nevarím, obalím a do rúry, cítiť zmenu v chuti, ostáva intenzívnejšia karfiolová
slavkabis
5* super nápad a ďakujem za inšpiráciu. tiež robím karfiol v rúre, raz ich obrátim a dopečiem. mňaaaaaaam :)
aroooo
Robievam v sáčkoch už dávnejšie, vo vajciach len pooblievam a poprevraciam lyžicou v nádobke/takto by som asi potrebovala viac vajec/. Piekla som aj na plechu, no ten mi až tak nechutil ako klasický vyprážaný.
1x haji
marta23
Ja si urobím do vyššej misky cestíčko:
múka hladká, trochu soli, vajíčko celé a trochu č. korenia a prípadne aj červenej mletej papriky a rozmiešam s mliečkom na hustejšiu konzistenciu. Potom už len šup do strúhanky. Skúsim aj ja tú strúhanku v igelitovom vrecúšku - slovenčinári tak prikázali písať.
ocvirg
Dobrý nápad! Zaráža ma však s akou úľubou používa autorka výraz "bordel", ako by nevedela, že je to synonymum pre verejný dom, či nevestinec. To sme už tak hlboko klesli /ako v Markíze alebo v slovenských seriáloch/?
rennatte
Priatelia ďakujem za ďalšie uzitočné rady na úpravu bez vyprážania, ci predvárania, určite vyskúšam
@Ocvirg tvoje mudrovaní si nechaj a rači ukáž svoju šikovnost v kuchyni, ja sem záhoráčka a slovo bordel sa u nás bježne požíva jak výraz pro neporádek,,, chyc do ruky varechu a né slovník pravopisu, tu sa varí a nemudruje :-)
haji
@Kimlo (6.7.2016 07:30)
U nás je to stejné výrazivo, synonymum. Nic víc a nic míň.
matyx
Výborný nápad!Keď mi zostanú vajíčka z trojobalu urobím "omeletu".
1x hubata
evita1b
Poznám ešte rýchlejší spôsob. Urobím si cestíčko z vajíčka, hl múky, mlieka a karfiol v ňom obalím ( v miske ho len pováľam). Potom ho už len obalím v strúhanke. Výsledný efekt je na nerozoznanie od klasického obaľovania. Niekedy si pomôžem sitkom, v ňom nechám prebytočné cestíčko odkvapkať. Je to veľmi rýchly postup.
babucka
Dnes som ho urobila podla tohoto receptu,musel byt vyborny ,lebo mne sa neusiel ani ochutnat,urcite som ho urobila malo.Vdaka za zlepsovak,v kuchyni je po nom cisto.
dandy
Ja karfiol predvarím, takže by som ho nemohla dať do vrecka s múkou, ale zase dám do taniera 2-3 vajíčka, soľ, premiešam, pridím trochu mlieka a hladkú múku. Môžu tam byť aj hrčky z múky - to sa stratí. Vyrobím si cestíčko ako na palacinky - môže byť aj trochu redšie. Karfioly namočím do cestíčka, nechám odkvapkať a dám do strúhanky. Takto robím aj rezne.
anna087
Tiež robím podobným spôsobom už dávno,len to robím v uzatvárateľných miskách.A ešte jedna vec .Je pekné,že podporuješ triedený odpad,ale špinavé vrecká tam hádam nepatria,nie?
hubata
@Rennatte (6.7.2016 08:14)
Áno, Záhoráci možú mjet aj doma bordel a rozdzíl od druhých ludzí ........

katkapo
Dakujem za recept prvy krat som robila karfiol a bol vyborny
paso
U nás je to tiež jednoduché a čisté. Vajca do nádoby a múku na papier z ľavej stany v strede vajcia a v pravo papier zo strúhankou a hop na pekáč.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia