Foto: podravka
Komerčný recept<br />Vegetariánske guľky podávané s Ajvarom pikant Podravka sa perfektne hodia k šalátu z vašej obľúbenej listovej zeleniny.
porcií
príprava
Suroviny
150 g |
|
100 g |
|
2 lyžičky |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
4 ks |
|
100 g |
|
100 g (orechy lieskové) |
|
štipka |
|
2 - 3 lyžice |
|
1 ks |
|
1/2 lyžičky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky v šupke uvaríme alebo upečieme, dokým nezmäknú a necháme ich vychladnúť.
- 2
Quinou Lagris zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme postáť 5 minút.
- 3
Na zahriaty olivový olej dáme cibuľu nakrájanú na malé kúsky a dosklovita ju opečieme. Pridáme pretlačený cesnak a nakrájanú petržlenovú a zelerovú vňať.
- 4
Pridáme papriku, korenie a krátko opečieme. Potom pridáme olivový olej, škoricu a chvíľku varíme. Zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- 5
Brusnice a mandle nakrájame a pridáme ich do vychladnutej uvarenej zmesi spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou.
- 6
Zemiaky ošúpeme a podlávime ich vidličkou. Spolu s quinoou, strúhankou, vajciami ich pridáme do zmesi. Všetko spolu poriadne premiešame a podľa chuti dosolíme.
- 7
Zo zmesi vytvárame guľky, mali by sme ich dostať cca 20 kusov.
- 8
Guľky poukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút.
- 9
Vegetariánske guľky podávame s Ajvarom pikant a so šalátom vytvoreným z vašej obľúbenej listovej zeleniny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tie tvoje vyzeraju fantasticky.