Lákavé vegetariánske guľky

podravka - fotkapodravka, 9. júla 2016
Lákavé vegetariánske guľky
Foto: podravka

Komerčný recept<br />Vegetariánske guľky podávané s Ajvarom pikant Podravka sa perfektne hodia k šalátu z vašej obľúbenej listovej zeleniny.

6
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

150 g
100 g
2 lyžičky
1 ks
3 strúčiky
4 ks
100 g
100 g (orechy lieskové)
štipka
2 - 3 lyžice
1 ks
1/2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke uvaríme alebo upečieme, dokým nezmäknú a necháme ich vychladnúť.

  2. 2

    Quinou Lagris zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme postáť 5 minút.

  3. 3

    Na zahriaty olivový olej dáme cibuľu nakrájanú na malé kúsky a dosklovita ju opečieme. Pridáme pretlačený cesnak a nakrájanú petržlenovú a zelerovú vňať.

  4. 4

    Pridáme papriku, korenie a krátko opečieme. Potom pridáme olivový olej, škoricu a chvíľku varíme. Zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Brusnice a mandle nakrájame a pridáme ich do vychladnutej uvarenej zmesi spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou.

  6. 6

    Zemiaky ošúpeme a podlávime ich vidličkou. Spolu s quinoou, strúhankou, vajciami ich pridáme do zmesi. Všetko spolu poriadne premiešame a podľa chuti dosolíme.

  7. 7

    Zo zmesi vytvárame guľky, mali by sme ich dostať cca 20 kusov.

  8. 8

    Guľky poukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút.

  9. 9

    Vegetariánske guľky podávame s Ajvarom pikant a so šalátom vytvoreným z vašej obľúbenej listovej zeleniny.

Diskusia k receptu

kuchticka
Dobry recept _ robievam podobne, vatsinou iba podla mojej fantazie a podla toho ake mam doma suroviny- zeleninu.
Tie tvoje vyzeraju fantasticky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia