Šalát z grilovanej zeleniny

podravka - fotkapodravka, 5. júla 2016
Šalát z grilovanej zeleniny
Foto: podravka

Komerčný recept<br /> Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
150 g
400 g
400 g
200 g
200 g
100 g
250 g (alebo ricotta)
150 g
4 strúčiky
50 ml




Postup

  1. 1

    Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.

  2. 2

    Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.

  3. 3

    Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.

  4. 4

    Pridáme zcedené olivy, na väčšie kúsky podrvený tvaroh, korenie na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.

  5. 5

    Pridáme Ajvar pikant, posypeme petžlenovou vňaťou, podľa chuti osolíme a okoreníme, dobre premiešame a ihneď podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia