Foto: shukvacik
Spomienka na moju prababku, receptov na domáce šišky je neskutočne veľa a určite máte ten svoj aj Vy, tak tento je náš a je Zobraziť celý popisSpomienka na moju prababku, receptov na domáce šišky je neskutočne veľa a určite máte ten svoj aj Vy, tak tento je náš a je veľmi dobrý .
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
100 ml vlažného mlieka, 1 pol. lyžica práškového cukru a droždia si urobíme kvások. Ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 2
Do väčšej nádoby pridáme , polohrubú múku (preosejeme) , štipku soli, vajcia, vanilkový cukor. práškový cukor a spolu všetko premiešame, pridáme kvások, rozpustené maslo a pomalí prilievame vlažné mlieko. Cesto miesime kým sa nám nezačne oddeľovať od nádoby. Pridáme rum a znova premiesime. Keď máme cesto vypracované tak ho prikryjeme utierkou a necháme na kysnúť na teplejšom mieste 30 minút.
- 3
Vypracované a vykysnuté cesto vyberieme z nádoby a na pomučenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1- 1,5 cm. a vykrajujeme šišky. Vykrojené šišky si uložíme na pracovnú dosku, prikryjeme utierkou a necháme ešte 15 - 20 minút podkysnúť.
- 4
Na veľkej panvici si rozohrejeme olej, a vyprážame šišky. Mala rada šišky vyprážame vrchnou stranou. Hotové šišky poukladáme na papierové utierky, aby vsiakli zbytočný tuk.
- 5
Jahody si očistíme a nakrájame na menšie kúsky, pridáme práškový cukor a rozmixujeme ponorným mixérom, do nádoby prilejeme bielka vymeníme ponorný mixér za šľahač a spravíme jahodovú penu.
- 6
Šišky naplníme penou ozdobíme jahodou poprípade čerešňou, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať :-) Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu