Domáce šišky s jahodovou penou

shukvacik - fotkashukvacik, 3. júla 2016
Domáce šišky s jahodovou penou
Foto: shukvacik

Spomienka na moju prababku, receptov na domáce šišky je neskutočne veľa a určite máte ten svoj aj Vy, tak tento je náš a je Zobraziť celý popisSpomienka na moju prababku, receptov na domáce šišky je neskutočne veľa a určite máte ten svoj aj Vy, tak tento je náš a je veľmi dobrý .

4-6
porcie
40-50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
30 g
200 ml
1 ks
2 ks
60 g
5 PL
50 ml
500 ml
Jahodová pena:
500 g
7 PL
3 ks




Postup

  1. 1

    100 ml vlažného mlieka, 1 pol. lyžica práškového cukru a droždia si urobíme kvások. Ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    Do väčšej nádoby pridáme , polohrubú múku (preosejeme) , štipku soli, vajcia, vanilkový cukor. práškový cukor a spolu všetko premiešame, pridáme kvások, rozpustené maslo a pomalí prilievame vlažné mlieko. Cesto miesime kým sa nám nezačne oddeľovať od nádoby. Pridáme rum a znova premiesime. Keď máme cesto vypracované tak ho prikryjeme utierkou a necháme na kysnúť na teplejšom mieste 30 minút.

  3. 3

    Vypracované a vykysnuté cesto vyberieme z nádoby a na pomučenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1- 1,5 cm. a vykrajujeme šišky. Vykrojené šišky si uložíme na pracovnú dosku, prikryjeme utierkou a necháme ešte 15 - 20 minút podkysnúť.

  4. 4

    Na veľkej panvici si rozohrejeme olej, a vyprážame šišky. Mala rada šišky vyprážame vrchnou stranou. Hotové šišky poukladáme na papierové utierky, aby vsiakli zbytočný tuk.

    Domáce šišky s jahodovou penou - obrázok 4
  5. 5

    Jahody si očistíme a nakrájame na menšie kúsky, pridáme práškový cukor a rozmixujeme ponorným mixérom, do nádoby prilejeme bielka vymeníme ponorný mixér za šľahač a spravíme jahodovú penu.

  6. 6

    Šišky naplníme penou ozdobíme jahodou poprípade čerešňou, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať :-) Dobrú chuť

    Domáce šišky s jahodovou penou - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Jejda, to musí být dobrota veliká! Prababky mají bezva recepty, léty osvědčené a výborné i v dnešní době! Pak je jeden zhýčkaný a mlsný jako koza! Jsi šikulka, díky za sdílení receptu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia