Krevety na zeleninovom lôžku

podravka - fotkapodravka, 6. júla 2016
Krevety na zeleninovom lôžku
Foto: podravka

Komerčný recept<br /> Tanier kreviet naservírovaných na opečenej zelenine so šalátom z reďkovky a jarnej cibuľky je lákavou kombináciu pre tých, ktorí milujú skvelé chute.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

800 g
1 lyžica
1 - 2 lyžice
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Krevety posypeme vegetou, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť 15 minút.

  2. 2

    Marinované krevety obalíme v kukuričnom škrobe a opečieme ich na rozpálenom ohni.

  3. 3

    Cuketu, mkrvu, zeler a papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na rezance. Nakrájanú zeleninu dáme na rozohriaty olej a krátko ju opečieme tak, aby trošku omäkla, ale zároveň zostala chrumkavá.

  4. 4

    Na tanier poukladáme opečenú zeleninu a Ajvar, do stredu dáme krevety a podávame spolu so šalátom z reďkovky a mladej cibuľky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia