Medové kačacie prsia na pive
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. júla 2016
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené kačacie prsia zbavíme blany a nakrojíme kožu. Opekáme na suchej panvici na koži dochrumkava z oboch strán a potrieme medom (kačacie prsia môžeme zaťažiť, aby sa koža rovnomerne opiekla). Dopekáme v rúre pri teplote 150 °C asi 7 minút.
- 2
Smotanu s mliekom privedieme k varu, osolíme a za stáleho miešania postupne pridávame polentu, aby sme získali krémovú zmes, ktorú nakoniec zjemníme maslom a parmezánom.
- 3
Cukrový hrášok speníme na masle s nasekaným cesnakom a dochutíme soľou. Pivo redukujeme s cukrom, kým nevznikne sirup, dochutíme soľou, korením a zahustíme studeným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
asi zapít pivem, když už je v surovinách, chybí v postupu a ke všemu je takové horko.
Pivo je spomenute v bode 3, sluzi na pripravu omacky.
Hrasok je tu ako zeleninova priloha.