Medové kačacie prsia na pive

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. júla 2016
Medové kačacie prsia na pive
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 PL
200 ml
100 g
100 g
400 g
200 ml
200 ml
250 g
50 g
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené kačacie prsia zbavíme blany a nakrojíme kožu. Opekáme na suchej panvici na koži dochrumkava z oboch strán a potrieme medom (kačacie prsia môžeme zaťažiť, aby sa koža rovnomerne opiekla). Dopekáme v rúre pri teplote 150 °C asi 7 minút.

  2. 2

    Smotanu s mliekom privedieme k varu, osolíme a za stáleho miešania postupne pridávame polentu, aby sme získali krémovú zmes, ktorú nakoniec zjemníme maslom a parmezánom.

  3. 3

    Cukrový hrášok speníme na masle s nasekaným cesnakom a dochutíme soľou. Pivo redukujeme s cukrom, kým nevznikne sirup, dochutíme soľou, korením a zahustíme studeným maslom.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
a kde je to pivo... a co s nim ?...a cukrovy hrasok...? na obrazku to nevidim...ta polenta je zbytocne "mastna"...mlieko, smotana, maslo, parmezan...nehovoriac o tom, ze zo 400 g polenty a 400 ml tekutiny moze vzniknut akurat tak betonova zmes...
@redakcia ...pivo v bode 3 som zaregistrovala...akurat, ze pan kuchar sa vobec nezmienil o tom, co potom s tym pivovym sirupom spravil...a okrem toho-vy tam na obrazku vidite ako prilohu hrasok? ...lebo ja nie...a co hovorite na tu polentu?....

Pridaj komentár k receptu: