Zemiaková maškrta k pivu fotorecept

maxinka - fotkamaxinka, 10. júla 2016
Zemiaková maškrta k pivu (fotorecept)
Foto: maxinka

Ozajstná chuťovka k pivu ako stvorená. Delikátnu náplň ktorá je v zemiakových lodičkách pekne uložená, možno použiť rovnako do obyčajných rožkov ako slanú alternatívu sladkých náplní.

12
porcií

Suroviny

6  ks stredne veľké
300 g trvanlivá
200 g
3 strúčiky
150 ml
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dôkladne umyté zemiaky uvaríme aj zo šupkou do polomäkka. Po vychladnutí pozdĺžne rozkrojíme. Z každej polovice vydlabeme opatrne lyžičkou časť dužiny. Vzniknuté lodičky naplníme pripravenou zmesou. Stačí jednoducho premiešať v miske nakrájanú salámu s nahrubo strúhaným syrom, prelisovaným cesnakom a smotanou. Smotanu použijeme podľa potreby, aby zmes nebola riedka, namiesto šľahačkovej môže byť aj kyslá smotana. Plnku nenavŕšime príliš vysoko, pri pečení sa kopčeky roztečú.

    Zemiaková maškrta k pivu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Navrch uložíme zrolovaný plátok slaniny, prepichneme ho špáradlom.

    Zemiaková maškrta k pivu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do trúby vyhriatej na 180 °C. Zapečieme aby zemiaky boli mäkké.

    Zemiaková maškrta k pivu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame ich teplé so zeleninovou oblohou a pivom. Dobrú chuť!

    Zemiaková maškrta k pivu (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: