Foto: maxinka
Ozajstná chuťovka k pivu ako stvorená. Delikátnu náplň ktorá je v zemiakových lodičkách pekne uložená, možno použiť rovnako do obyčajných rožkov ako slanú Zobraziť celý popisOzajstná chuťovka k pivu ako stvorená. Delikátnu náplň ktorá je v zemiakových lodičkách pekne uložená, možno použiť rovnako do obyčajných rožkov ako slanú alternatívu sladkých náplní.
porcií
Postup
-
1
Dôkladne umyté zemiaky uvaríme aj zo šupkou do polomäkka. Po vychladnutí pozdĺžne rozkrojíme. Z každej polovice vydlabeme opatrne lyžičkou časť dužiny. Vzniknuté lodičky naplníme pripravenou zmesou. Stačí jednoducho premiešať v miske nakrájanú salámu s nahrubo strúhaným syrom, prelisovaným cesnakom a smotanou. Smotanu použijeme podľa potreby, aby zmes nebola riedka, namiesto šľahačkovej môže byť aj kyslá smotana. Plnku nenavŕšime príliš vysoko, pri pečení sa kopčeky roztečú.
-
2
Navrch uložíme zrolovaný plátok slaniny, prepichneme ho špáradlom.
-
3
Vložíme do trúby vyhriatej na 180 °C. Zapečieme aby zemiaky boli mäkké.
-
4
Podávame ich teplé so zeleninovou oblohou a pivom. Dobrú chuť!
Ďakujem, recept pochádza zo starej Viedne.
Ďakujem, podobné pečené zemiaky plnené rôznymi prísadami sme ochutnali na vianočných trhoch vo Viedni.