Foto: dvorka
Máme veľkú hrudu ovčieho syra a tak som rozmýšľala, čo s ním, aby som ho upotrebila aj inak, ako len jesť za surova. Napadlo Zobraziť celý popisMáme veľkú hrudu ovčieho syra a tak som rozmýšľala, čo s ním, aby som ho upotrebila aj inak, ako len jesť za surova. Napadlo mi grilovanie na elektrickom grile a myslím si, že nápad to bol dobrý a syr je veľmi chutný.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Elektrický gril som si zapla na stupeň 2, aby sa syr neroztiekol hneď po zatvorení grilu.
-
2
Na pás papiera na pečenie som položila hrubší plát syra. Osolila a okorenila podľa chuti.
-
3
Syr som položila na rozohriaty gril, zakryla druhou polovicou papiera a gril zavrela. Nechala som grilovať 2 minúty.
-
4
Syr sa mierne roztiekol, ale nie na gril keďže bol na papieri.
-
5
Aby sa mi zmestil na tanier, zložila som ho na štvrtiny a uložila na tanier.
-
6
Nové zemiaky som urobila na spôsob varecháčky Kukulienky71 na smotane a obed bol na svete.
100pro vyskusam