Sviečkovica na malinovom pive s ovocím

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 7. júla 2016
Sviečkovica na malinovom pive s ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
25-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
50 ml
250 ml
50 g
100 g
100 g
1 kg
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme domäkka. Cibuľku nakrájame nadrobno, speníme na masle a pridáme k uvareným zemiakom, ktoré popučíme lyžicou. Pivo dáme variť s cukrom na mierny plameň, až kým nezhustne, pridáme ovocie a krátko povaríme. Nakoniec pridáme studené maslo a odstavíme. Studené maslo omáčku zahustí.

  2. 2

    Príprava steakov je individuálna, závisí od požadovaného stupňa prepečenia. Steaky opečieme zo všetkým strán na prudkom ohni, osolíme, okoreníme až po opečení a dáme dopiecť (odležať) do rúry nahriatej na 80 °C približne na 5 minút (opäť závisí od prepečenia).

  3. 3

    Štuchané zemiaky môžeme ľubovoľne vytvarovať, pridáme steak a prelejeme pripravenou omáčkou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre