Sviečkovica na malinovom pive s ovocím
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 7. júla 2016
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 7. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25-35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme domäkka. Cibuľku nakrájame nadrobno, speníme na masle a pridáme k uvareným zemiakom, ktoré popučíme lyžicou. Pivo dáme variť s cukrom na mierny plameň, až kým nezhustne, pridáme ovocie a krátko povaríme. Nakoniec pridáme studené maslo a odstavíme. Studené maslo omáčku zahustí.
- 2
Príprava steakov je individuálna, závisí od požadovaného stupňa prepečenia. Steaky opečieme zo všetkým strán na prudkom ohni, osolíme, okoreníme až po opečení a dáme dopiecť (odležať) do rúry nahriatej na 80 °C približne na 5 minút (opäť závisí od prepečenia).
- 3
Štuchané zemiaky môžeme ľubovoľne vytvarovať, pridáme steak a prelejeme pripravenou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu