Cícerovo-paradajkové karí fotorecept

frezia - fotkafrezia, 9. júla 2016
Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept)
Foto: frezia

Velmi jednoduche, jemne pikantne jedlo s vonou Orientu. Inspiracia Eat Smarter.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 strúčiky
20 g
 čerstvá
700 g z konzervy
2 PL
100 ml
500 ml
1 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ocistime cibulu, cesnak a zazvor. Cibulu pokrajame na pasiky, cesnak a zazvor nadrobno. Mätu umyjeme, a polovicu pokrajame nadrobno. Cicer z konzervy nechame odtiect.

    Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici zohrejeme maslo, pridame pokrajanu cibulu, cesnak, zazvor a smazime pomaly asi 10 minut.

    Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame vino, paradajky, karí a bobkovy list. Nechame to este asi 5 minut bublat.

    Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame scedeny cicer a nechame to spolu asi 5 minut prehriat.

    Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Osolime, okorenime a pridame skoricu. Teraz to dostane ten spravny "smrnc". Posypeme to pokrajanou mätou a trocha si nechame na dekorovanie.

    Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podavali sme to ako prilohu k hanger steaku. Inspirovala nas @afataga.

    Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
@Frezia (9.7.2016 17:50)

podla mna je to flank, alebo mozno flap, zabudla som pochvalit, ze je krasne urobeny, tak akurat pre mna :-), tak vyslovujem pochvalu aj ked neviem, ci tebe, alebo manzelovi, je to v rodine
@Methi (9.7.2016 19:31)

ty si tu na Indiu odbornicka, ked to nie je indicka, dobre, este dnes ju odtial vymazem. Nebola tam ziadna moznost nakliknut kuchynu z orientu, tak som klikla na indicku.
@Frezia vynikajúce! Presne ako sa píše v úvode - jednoduché, jemne pikantné a krásne voňajúce. Škoricu dávam do nesladkých jedál rada, aj k mäsu a tu tiež výborne pasuje. Bohužiaľ som nemala bobkáč a mätu - rastliny som odniesla prechodne k rodičom a sušené nedržím. O dôvod viac jedlo zopakovať, lebo s tou mätou to musí byť ešte o poznanie lepšie. Ďakujem za recept a prajem krásny deň! :-)



Pridaj komentár k receptu: