Foto: frezia
Velmi jednoduche, jemne pikantne jedlo s vonou Orientu. Inspiracia Eat Smarter.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ocistime cibulu, cesnak a zazvor. Cibulu pokrajame na pasiky, cesnak a zazvor nadrobno. Mätu umyjeme, a polovicu pokrajame nadrobno. Cicer z konzervy nechame odtiect.
-
2
V panvici zohrejeme maslo, pridame pokrajanu cibulu, cesnak, zazvor a smazime pomaly asi 10 minut.
-
3
Pridame vino, paradajky, karí a bobkovy list. Nechame to este asi 5 minut bublat.
-
4
Pridame scedeny cicer a nechame to spolu asi 5 minut prehriat.
-
5
Osolime, okorenime a pridame skoricu. Teraz to dostane ten spravny "smrnc". Posypeme to pokrajanou mätou a trocha si nechame na dekorovanie.
-
6
Podavali sme to ako prilohu k hanger steaku. Inspirovala nas @afataga.
Dakujem pekne za mily komentar.
K jahnacine sa to bude velmi dobre hodit. Dakujem pekne za komentar.
Bol to tento, kupili sme ho 1. raz a bol vynikajuci! Je mi jedno ci hanger, alebo flank. Ty to asi rozpoznas.
podla mna je to flank, alebo mozno flap, zabudla som pochvalit, ze je krasne urobeny, tak akurat pre mna :-), tak vyslovujem pochvalu aj ked neviem, ci tebe, alebo manzelovi, je to v rodine
Dakujem velmi pekne.
dakujem velmi pekne. cicer som robila ja a mäso griloval moj muz.
ty si tu na Indiu odbornicka, ked to nie je indicka, dobre, este dnes ju odtial vymazem. Nebola tam ziadna moznost nakliknut kuchynu z orientu, tak som klikla na indicku.
Dakujem pekne za komentar.
Velmi pekne dakujem za krasny komentar a tesi ma, ze ti chutilo. Zelam ti tiez krasny den.