Cícerovo-paradajkové karí fotorecept

frezia - fotkafrezia, 9. júla 2016 8:35
Ďalšie recepty »
Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept)Foto: frezia

Velmi jednoduche, jemne pikantne jedlo s vonou Orientu. Inspiracia Eat Smarter.

4
porcie
15 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 strúčiky
20 g
 čerstvá
700 g z konzervy
2 PL
100 ml
500 ml
1 PL
2 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Ocistime cibulu, cesnak a zazvor. Cibulu pokrajame na pasiky, cesnak a zazvor nadrobno. Mätu umyjeme, a polovicu pokrajame nadrobno. Cicer z konzervy nechame odtiect.

    Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici zohrejeme maslo, pridame pokrajanu cibulu, cesnak, zazvor a smazime pomaly asi 10 minut.

    Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame vino, paradajky, karí a bobkovy list. Nechame to este asi 5 minut bublat.

    Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame scedeny cicer a nechame to spolu asi 5 minut prehriat.

    Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Osolime, okorenime a pridame skoricu. Teraz to dostane ten spravny "smrnc". Posypeme to pokrajanou mätou a trocha si nechame na dekorovanie.

    Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podavali sme to ako prilohu k hanger steaku. Inspirovala nas @afataga.

    Cícerovo-paradajkové karí (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist