Zemiakové „rösti“ s paprikovým džemom
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 6. júla 2016
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 6. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky postrúhame nahrubo a odstredíme prebytočnú vodu. Pridáme vajíčka, pivo, ochutíme soľou, korením a majoránom, nakrájanou pancettou a zahustíme strúhankou.
- 2
Na rozpálenej panvici opekáme rösty z pripravenej zmesi dozlatista. Nakrájanú papriku varíme s cukrom, octom a čili asi 20 minút, rozmixujeme a prepasírujeme. Po vychladnutí podávame s röstami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu