Zemiakové „rösti“ s paprikovým džemom

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 6. júla 2016
Zemiakové „rösti“ s paprikovým džemom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
5 ks
200 ml
80 g
200 g
500 g
50 g
5 g
5 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky postrúhame nahrubo a odstredíme prebytočnú vodu. Pridáme vajíčka, pivo, ochutíme soľou, korením a majoránom, nakrájanou pancettou a zahustíme strúhankou.

  2. 2

    Na rozpálenej panvici opekáme rösty z pripravenej zmesi dozlatista. Nakrájanú papriku varíme s cukrom, octom a čili asi 20 minút, rozmixujeme a prepasírujeme. Po vychladnutí podávame s röstami.

Diskusia k receptu