Foto: bogar
Hľadala som už veľa receptov na cesto, ale nakoniec som si vytvorila kombináciou vlastného množstva ingrediencií vlastné :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások ak máte čerstvé droždie rozdrvíme ho medzi prstami pridáme cukor a teplú vodu. Necháme postáť. Lenže ja nemám nikdy čas tak to robím hneď ďalej ako si navážim múku a nastrúham syr.... ak máte sušené pridáte celý balík do vody s cukrom a hneď môžete pridávať ostatné suroviny.
- 2
Pridáme zvyšok, čiže múku, olej, soľ až na záver, aby neprišla hneď do kontaktu s kváskom. Pretože zastaví proces kvasenia. Po pravde omylom som vybrala múku polohrubú a pizza sa rovnako podarila. (našťastie)... Zapla som hnetáky na kuchynskom robote a nechala som cca 7 minút miesiť. Cesto je mierne lepivé ale ak pridáte trochu viac múky nevadí, naopak ak sa vám bude zdať tuhšie treba dodať trochu oleja alebo vody, no ja osobne ho len odstavím z robota premiesim raz rukou a odložím na teplé miesto na viac ako hodinu, len nie zas veľmi dlho, lebo potom sa nám bude s ním ťažšie pracovať.
- 3
Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti vyjdu nám z tejto dávky dve okrúhle pizze, ja mám plech na pizzu taký okrúhly. Nemáme radi hrubé cesto tak robím tenšie. Cesto som natrela omáčkou z paradajok a naložila čo máme radi. Kraje som potrela zmesou z cesnaku vody a oleja a šup piecť. Rúra musí byť predhriata na cca 200 stupňov. Piekla som ju cca 10 - 12 min ale to samozrejme záleží od rúry. Niektoré majú gril iné nie. Pizza je po ohriatí chutná aj na druhý deň, rovnako mäkká. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zatial najlepsie cesto, ake som nasla, je tu varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-z-pizzerie/1826-recep...
ovsem uplietla som si na seba bic - v pizzerii uz nam malokde chuti :-)
No ono po pravde niekedy nedam cele a teraz som dala a nebolo vobec ale treba skusat kombinovat si a podla vlastnej chuti :) my milujeme cesnak tak u nas citit cesnacik stale :) hehe