Horúca bravčová krkovička fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 26. novembra 2016

Tuto krkovičku som pripravil švagrovi Milanovi ako zákusok k meninám. Chcel niečo pikantné, tak som mu to spravil riadne horúce.

10 - 12
porcií
45 minút
príprava
210 minút
na 180 - 220 °C

Suroviny

2500 g
1 ks väčší
1 hlavička
1 KL
1 KL Erös Pista
1 KL
2,5 dcl
Na potieranie:
5 PL
1 PL
1 KL
1 PL
1 PL
Plnka:
4 -5 ks staršie
1 ks stredná
5 strúčikov
4-5 ks
150 ml
 čerstvá
1 KL
2 ks čerstvá




Postup

  1. 1

    V hrnci si podusím na oleji nakrájanú cibuľu a kapiu. Ku koncu dusenia pridám posekaný cesnak. Nechám chvíľu podusiť. Potom to nechám vychladnúť.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy pokrájam rožky zalejem mliekom a rozmiešam. Pridám udusenú cibuľu, pokrajanú petržlenovú vňať a rozbité vajcia, pokiaľ možno bez škrupiny. Osolím, okorením a dobré zmiešam.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do mäsa urobím kapsu a tu naplním plnkou a dobré uzavriem ihlicami, alebo niťou.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na spodok hrnca dám krájaný pór.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naň položím naplnené mäso. ktoré dobre osolím a natriem zmesou čili omáčka a Eros Pišta.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz na to podávam cesnak krájaný na plátky a rascu. Podlejem pivom a hrniec zavriem. Dám do rúry na 180°C na 180 minút . Treba si teplotu a čas prispôsobiť vlastnej rúre.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Toto je ten ekrazit štípe ako čert.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mäso po troch hodinách odokryjem a pečiem ešte na 220°C asi pol hodinu, za častého polievania výpekom. A hľa tu je výsledok, až sa tak oko a žalúdok usmieva od krásy a vône.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Necháme asi pol hodiny chladnúť a potom krájame, aby sa to nerozpadlo. Je to totiž mäkučké ako vatička. Ja som robil plnku z viac rožkov, tak som zvyšnú dal variť do hrnca v sáčku na pol hodiny. Plnku som potom pridával k mäsu. Takto to vyzerá na tanieri.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A takto je to v reze. Takže prajem dobrú chuť a na zdravie všetkým Milanom.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

sracz
Tak toto je ten pravý "mariášnický skvost", vážený pán Majster navyše vzácny @patroveckypitrs kamarát! Nie som na alkohol a dokonca ani pivo nemusím, ale za touto Tvojou pochúťkou by som urazil "panstvo až hen na Olympe", keby som ju nezapil 1/3 oroseného, aký priamo ponúka "Hostinec na Parkáně"! Kto šetrí *****, je proti nám!
hubata
Milan asi rád papá...... tak si určite pochutnal. Vyzerá to ohromne, je krásne upečená, chrumkavá a voňavá. Si jednoducho šikuľka.
denyany
Aj ja sa usmievam pri tých krásnych záberoch. Hneď by som okoštovala! Eros Pistu už asi 2 roky nekupujem. Stalo sa mi, že v tomto bolo viac soli ako papriky a ani to nebolo až také pálivé. Tak som sa posťažovala doma a otec zhodnotil, že na tom nie je nič ťažké a vyrába odvtedy Eros Pistu pre celú rodinu.
haji
Chlapi se umí podpořit, hřejivý a chutný dar, krásná práce!
pilcik
Aj ja chcem takého švagra, čo by mi spravil takúto maškrtu. Toto prišlo ako na zavolanie. Sme v dome dvaja Milanovia a krkovička rozmrazená, už viem čo s ňou, ešte že som sem nazrel. Dnešná oslava bude podla teba, len zásobu piva musím doplniť.
1x pilcik
monty469
Tak taky meninovy darcek by som brala vsetkymi desiatimi aj ja ;-) Vyborny recept, super popis, ukladam do kolonky top recepty;-)
dosa
... tiez by som si pochutila, nabuduce mame plnenu krkovicu :-) presne tuto
bystro
Azangylat aj Pista z Budapesti bi sa olízal. Vyzerá to ohromne. v blízkej dobe bude aj u nás.
torticka
Krasne mäsičko. Ja by som po tom vynikajucom papani vypila asi hektolotre tekutiny pivovej.
bojar
až srdce gurmeta záplesá. Budůcu něděľu si ideme urobiť dobre zo susedovcami tak dúfam že ich týmto uctím a orekvapím. Až do nedele mi potečú sliny
izabella929
Tak toto by som si iste nechala naservírovať na stôl...niečo úžasne šťavnaté a dokonca plnené musí byť výborná fajnotka..) si skutočný labužník a vieš čo je fajn..chválim tvoje dielo.-)
kecemis
Masko pripravene s laskou k bliznemu tvojmu. Urcite ste si dobre pochutili na takejto dobrote.
boxik
@Denyany (26.11.2016 20:13)
Eros Pistu si jednoducho urobíš doma ,pretože je to v podstate mletá paprika v soli ,takže tá soľ je tam nutnosť, ak sa ti podarí taká paprika ako mne že pri jej komzumácii lietajú iskry od úst bude aj dosť štipľavý.
boxik
K receptu len toľko aj tu sa ukazuje, dámy prepáčia, že len muž vie oceniť aj to že príroda mu dali medzi piatimi zmyslami ,niekto tvrdí že ich je už šesť, aj chuť a tak prečo si nespríjemniť život konzumáciou takej lahôdky ako je táto tvoja krkovička. Ak sa k tomu pridá pohár, alebo aj viac, dobrého vína je to raj na zemi ako vyšitý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia