Foto: patroveckypitrs
Tuto krkovičku som pripravil švagrovi Milanovi ako zákusok k meninám. Chcel niečo pikantné, tak som mu to spravil riadne horúce.
porcií
príprava
na 180 - 220 °C
Suroviny
2500 g |
|
1 ks väčší |
|
1 hlavička |
|
1 KL |
|
1 KL Erös Pista |
|
1 KL |
|
2,5 dcl |
|
|
|
Na potieranie: | |
5 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
4 -5 ks staršie |
|
1 ks stredná |
|
5 strúčikov |
|
4-5 ks |
|
150 ml |
|
čerstvá |
|
|
|
1 KL |
|
|
|
2 ks čerstvá |
|
Postup
-
1
V hrnci si podusím na oleji nakrájanú cibuľu a kapiu. Ku koncu dusenia pridám posekaný cesnak. Nechám chvíľu podusiť. Potom to nechám vychladnúť.
-
2
Do misy pokrájam rožky zalejem mliekom a rozmiešam. Pridám udusenú cibuľu, pokrajanú petržlenovú vňať a rozbité vajcia, pokiaľ možno bez škrupiny. Osolím, okorením a dobré zmiešam.
-
3
Do mäsa urobím kapsu a tu naplním plnkou a dobré uzavriem ihlicami, alebo niťou.
-
4
Na spodok hrnca dám krájaný pór.
-
5
Naň položím naplnené mäso. ktoré dobre osolím a natriem zmesou čili omáčka a Eros Pišta.
-
6
Teraz na to podávam cesnak krájaný na plátky a rascu. Podlejem pivom a hrniec zavriem. Dám do rúry na 180°C na 180 minút . Treba si teplotu a čas prispôsobiť vlastnej rúre.
-
7
Toto je ten ekrazit štípe ako čert.
-
8
Mäso po troch hodinách odokryjem a pečiem ešte na 220°C asi pol hodinu, za častého polievania výpekom. A hľa tu je výsledok, až sa tak oko a žalúdok usmieva od krásy a vône.
-
9
Necháme asi pol hodiny chladnúť a potom krájame, aby sa to nerozpadlo. Je to totiž mäkučké ako vatička. Ja som robil plnku z viac rožkov, tak som zvyšnú dal variť do hrnca v sáčku na pol hodiny. Plnku som potom pridával k mäsu. Takto to vyzerá na tanieri.
-
10
A takto je to v reze. Takže prajem dobrú chuť a na zdravie všetkým Milanom.
Eros Pistu si jednoducho urobíš doma ,pretože je to v podstate mletá paprika v soli ,takže tá soľ je tam nutnosť, ak sa ti podarí taká paprika ako mne že pri jej komzumácii lietajú iskry od úst bude aj dosť štipľavý.