Horúca bravčová krkovička fotorecept

patroveckypitrs - fotkaPatroveckypitrs, ZLOMKOVO- Buchtovce, 26. novembra 2016 16:32
Ďalšie recepty »

Tuto krkovičku som pripravil švagrovi Milanovi ako zákusok k meninám. Chcel niečo pikantné, tak som mu to spravil riadne horúce.

10 - 12
porcií
45 min
príprava
210 min
na 180 - 220 °C

Suroviny

2500 g
1 ks väčší
1 hlavička
1 KL
1 KL Erös Pista
1 KL
2,5 dcl
Na potieranie:
5 PL
1 PL
1 KL
1 PL
1 PL
Plnka:
4 -5 ks staršie
1 ks stredná
5 strúčikov
4-5 ks
150 ml
 čerstvá
1 KL
2 ks čerstvá

Postup prípravy

  1. 1

    V hrnci si podusím na oleji nakrájanú cibuľu a kapiu. Ku koncu dusenia pridám posekaný cesnak. Nechám chvíľu podusiť. Potom to nechám vychladnúť.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy pokrájam rožky zalejem mliekom a rozmiešam. Pridám udusenú cibuľu, pokrajanú petržlenovú vňať a rozbité vajcia, pokiaľ možno bez škrupiny. Osolím, okorením a dobré zmiešam.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do mäsa urobím kapsu a tu naplním plnkou a dobré uzavriem ihlicami, alebo niťou.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na spodok hrnca dám krájaný pór.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naň položím naplnené mäso. ktoré dobre osolím a natriem zmesou čili omáčka a Eros Pišta.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz na to podávam cesnak krájaný na plátky a rascu. Podlejem pivom a hrniec zavriem. Dám do rúry na 180°C na 180 minút . Treba si teplotu a čas prispôsobiť vlastnej rúre.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Toto je ten ekrazit štípe ako čert.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mäso po troch hodinách odokryjem a pečiem ešte na 220°C asi pol hodinu, za častého polievania výpekom. A hľa tu je výsledok, až sa tak oko a žalúdok usmieva od krásy a vône.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Necháme asi pol hodiny chladnúť a potom krájame, aby sa to nerozpadlo. Je to totiž mäkučké ako vatička. Ja som robil plnku z viac rožkov, tak som zvyšnú dal variť do hrnca v sáčku na pol hodiny. Plnku som potom pridával k mäsu. Takto to vyzerá na tanieri.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A takto je to v reze. Takže prajem dobrú chuť a na zdravie všetkým Milanom.

    Horúca bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist