Foto: izabella929
Cez víkend som dostala dodávku farmárskej kuraciny a vajíčok. Je to celkom iná chuť mäsa ako z Marketu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako som v úvode uviedla, konečne sa mi podarilo tu na konci sveta zohnať farmára s hydinou a vajíčkami. S dodávkou som veľmi spokojná. Ide o brojlerové kurčatá. Bola som moc akčná a hneď som mäso naporciovala do mikroténových sáčkov a zabudla odfotiť tie krásne kurčatá v celosti. Ale na budúce určite bude foto.
-
2
Kuracie krídla som umyla, osušila. Na panvicu som nakrájala slaninu na malé kocky a nechala vytopiť tuk. Do tuku som vložila kuracie krídla a opiekla z oboch strán. Mäso som vybrala do misy a do výpeku som pridala cibuľu a cesnak. Opiekla som do svetlohneda a pridala som lečo. Tento základ som nechala zovrieť a potom som pridala krídla. Osolila, okorenila som ich a nechala som ich pomaly dusiť v tejto lečovej šťave. Hotové krídla som už nedochucovala, lebo ja robím ochutené lečo. Pokiaľ sa krídla dusili, uvarila som zemiaky na prílohu. Teraz som sa túto skvelú kuracinku rozhodla dotvoriť zemiakovou haruľou, ktorú som po upečení povykrajovala na kolieska formičkami na pečenie. Pridala som aj zavarenú cibuľku z vlastnej špajze. Prajem vám dobrú chuť.
na trhu kupujem domace kura, sliepku ci kacicu, farma ma neoslovila - par veci som kupila a teda nic moc.... asi si natrafila na nejakeho kvalitneho farmara , este ze ich tu mame, tych farmarov :-)))
V dnešnej dobe je každý farmár, čo má dve kury na dvore. Takže ide o to AKÝ je to farmár, a nie je chyba v kurati, či farmárskom, či gazdovskom.
krásne servírovanie :-)