Huspeninová vežička s vínovým želé
Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 30. novembra 2016
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 30. novembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
480 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V studenej vode umyjeme a dočistíme bravčové koleno a paprčky. Dáme ich variť do studenej vody a privedieme do varu. Pridáme celú cibuľu, cesnak, bobkový list, nové a čierne korenie, soľ a veľmi pomaly varíme 7–8 hodín.
- 2
Po dovarení mäso a paprčky vyberieme a vzniknutý vývar dochutíme podľa vlastnej chuti. Mäso oberieme od kostí, vložíme do formičiek a zalejeme precedeným vývarom. Formičky dáme do chladu a necháme tuhnúť aspoň 12 hodín. Pri podávaní vyklopíme z formičky a podávame s opečenou cibuľou a octom.
- 3
Želé kocky: Z vody a cukru uvaríme cukrovú vodu a necháme ju vychladiť. Plátky želatíny zalejeme ružovým vínom zmiešaným s cukrovou vodou a nalejeme do formičiek. Necháme zatuhnúť a podávame k huspenine.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu