Palacinková roláda

podravka - fotkapodravka, 4. decembra 2016
Palacinková roláda
Foto: podravka

Komerčný recept
Omrzeli vás už palacinkové trojuholníčky? Vyskúšajte nový spôsob prípravy palaciniek - palacinkovú roládu!

60 minút
príprava

Suroviny

250 g
100 g
1 lyžička
1/2 lyžičky
500 ml
2 ks
Plnka:
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pohánkovú a polohrubú múku, prášok do pečiva a vodu vložíme do mixéra a vymixujeme cesto. Necháme 30 minút odstáť a potom pridáme vajcia.

  2. 2

    Z pripravenej zmesi urobíme 16 – 18 kusov palaciniek.

  3. 3

    Prvú palacinku natrieme Lino ladou nugát a zrolujeme do 2/3. Na zvyšnú 1/3 položíme ďalšiu palacinku natretú Lino ladou mliečnou, ktorú rolujeme do 2/3. Zopakujeme aj s palacinkou natretou Lino ladou duo a postupne striedame jednotlivé krémové náplne.

  4. 4

    Hotové palacinky nám vystačia na 2 rolády - na jednu roládu použijeme 8 - 9 kusov palaciniek.

  5. 5

    Obe rolády necháme 2 hodiny odstáť a nakoniec posypeme práškovým cukrom. Nakrájame na 2 cm rolky a podávame s kopčekom zmrzliny, ovocím a šľahačkou.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: