Foto: podravka
Komerčný recept
Omrzeli vás už palacinkové trojuholníčky? Vyskúšajte nový spôsob prípravy palaciniek - palacinkovú roládu!
príprava
Postup
-
1
Pohánkovú a polohrubú múku, prášok do pečiva a vodu vložíme do mixéra a vymixujeme cesto. Necháme 30 minút odstáť a potom pridáme vajcia.
- 2
Z pripravenej zmesi urobíme 16 – 18 kusov palaciniek.
- 3
Prvú palacinku natrieme Lino ladou nugát a zrolujeme do 2/3. Na zvyšnú 1/3 položíme ďalšiu palacinku natretú Lino ladou mliečnou, ktorú rolujeme do 2/3. Zopakujeme aj s palacinkou natretou Lino ladou duo a postupne striedame jednotlivé krémové náplne.
- 4
Hotové palacinky nám vystačia na 2 rolády - na jednu roládu použijeme 8 - 9 kusov palaciniek.
- 5
Obe rolády necháme 2 hodiny odstáť a nakoniec posypeme práškovým cukrom. Nakrájame na 2 cm rolky a podávame s kopčekom zmrzliny, ovocím a šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Lino lada je ta najlepšia lieskovooriešková nátierka :)
Mrzí nás, ale posunieme tento podnet na zodpovedne miesta v našej centrále, zatiaľ Vám bohužiaľ môžeme len robiť chúťky