Komerčný recept
Omrzeli vás už palacinkové trojuholníčky? Vyskúšajte nový spôsob prípravy palaciniek - palacinkovú roládu!
príprava
Suroviny
250 g |
|
100 g |
|
1 lyžička |
|
1/2 lyžičky |
|
500 ml |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
|
|
|
|
|
|
(na posypanie) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pohánkovú a polohrubú múku, prášok do pečiva a vodu vložíme do mixéra a vymixujeme cesto. Necháme 30 minút odstáť a potom pridáme vajcia.
- 2
Z pripravenej zmesi urobíme 16 – 18 kusov palaciniek.
- 3
Prvú palacinku natrieme Lino ladou nugát a zrolujeme do 2/3. Na zvyšnú 1/3 položíme ďalšiu palacinku natretú Lino ladou mliečnou, ktorú rolujeme do 2/3. Zopakujeme aj s palacinkou natretou Lino ladou duo a postupne striedame jednotlivé krémové náplne.
- 4
Hotové palacinky nám vystačia na 2 rolády - na jednu roládu použijeme 8 - 9 kusov palaciniek.
- 5
Obe rolády necháme 2 hodiny odstáť a nakoniec posypeme práškovým cukrom. Nakrájame na 2 cm rolky a podávame s kopčekom zmrzliny, ovocím a šľahačkou.
Ďalšie recepty:
- 2
Mrzí nás, ale posunieme tento podnet na zodpovedne miesta v našej centrále, zatiaľ Vám bohužiaľ môžeme len robiť chúťky