Klobása v kapustovom cestíčku
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 28. novembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o osobitej atmosfére, tradíciách. Kvalitné suroviny potom najlepšie vyniknú v Zobraziť celý popisZabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o osobitej atmosfére, tradíciách. Kvalitné suroviny potom najlepšie vyniknú v jednoduchom, no vždy trochu inovovanom jedle.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na slaninové šúľance: | |
400 g uvarené |
|
400 g |
|
|
|
|
|
|
|
Na omáčku z glazovanej cibule: | |
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Klobásu 10 minút povaríme. Pripravíme cestíčko z vajec a múky, ochutíme prelisovaným cesnakom, rascou korením a soľou. Do cestíčka pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Klobásu obalíme v cestíčku a vypražíme ju z obidvoch strán.
- 2
Slaninové šúľance: Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme múku a osolíme. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance, ktoré vyvaríme v osolenej vriacej vode 5 minút. Na troške oleja opražíme na kocky nakrájanú oravskú slaninu, ktorou polejeme scedené šúľance.
- 3
Omáčka z glazovanej cibule: Červenú cibuľu nakrájame a restujeme na oleji, pridáme cukor, chvíľu pražíme, zalejeme červeným vínom a zredukujeme.
- 4
Šúľance podávame s klobásou v kapustovom cestíčku a ozdobíme glazovanou červenou cibuľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu