Klobása v kapustovom cestíčku

Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 28. novembra 2016
Klobása v kapustovom cestíčku
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o osobitej atmosfére, tradíciách. Kvalitné suroviny potom najlepšie vyniknú v jednoduchom, no vždy trochu inovovanom jedle.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
100 g
3 ks
 podľa chuti
Na slaninové šúľance:
400 g uvarené
400 g
Na omáčku z glazovanej cibule:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Klobásu 10 minút povaríme. Pripravíme cestíčko z vajec a múky, ochutíme prelisovaným cesnakom, rascou korením a soľou. Do cestíčka pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Klobásu obalíme v cestíčku a vypražíme ju z obidvoch strán.

  2. 2

    Slaninové šúľance: Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme múku a osolíme. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance, ktoré vyvaríme v osolenej vriacej vode 5 minút. Na troške oleja opražíme na kocky nakrájanú oravskú slaninu, ktorou polejeme scedené šúľance.

  3. 3

    Omáčka z glazovanej cibule: Červenú cibuľu nakrájame a restujeme na oleji, pridáme cukor, chvíľu pražíme, zalejeme červeným vínom a zredukujeme.

  4. 4

    Šúľance podávame s klobásou v kapustovom cestíčku a ozdobíme glazovanou červenou cibuľou.

Diskusia k receptu

haji
To je ale dobrý nápad! Krásná práce, krásné foto! Děkuji za recept, paní Ľudka!!
bubaya
Je to krásne a dobré, len u nás by vás s takou miniporcičkou hnali svinským krokom, že škoda tanier babrať!