Pivársky hovädzí perkelt fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 4. decembra 2016

Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.

5
porcií
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g domáce
80 g domáca
1 ks
1 strúčik
250 ml
na špic noža
podľa chuti
3 ks
3 ks
1 ks
štipka
štipka
štipka
1 ČL
1 PL
1 PL
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som umyla, osušila papierovou utierkou.

    Pivársky hovädzí perkelt (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala som ho na kocky.

    Pivársky hovädzí perkelt (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu som dala nakrájanú slaninu a opiekla.

    Pivársky hovädzí perkelt (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Slaninu som odsunula na okraj panvice a do výpeku som vložila pokrájané mäso. Opekala som ho, pokiaľ sa tekutina neodparila a zostal iba tuk.

    Pivársky hovädzí perkelt (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tuk som zliala do rajnice a pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak. Počas opekania cibule, som pridala trstinový cukor a cibuľu som nechala zkaramelizovať.

    Pivársky hovädzí perkelt (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do cibuľového základu som pridala na špic noža červenú mletú papriku a podliala som tento základ pivom. Nechala som spolu povariť 10 min.

    Pivársky hovädzí perkelt (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som mäso a opäť som nechala takto spolu podusiť chvíľku.

    Pivársky hovädzí perkelt (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Teraz som mäsko osolila, okorenila, pridala som štipku rasce, bobkový list, borievky, nové korenie a horčicu.

    Pivársky hovädzí perkelt (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mäso som zaliala pivom. Pomaly som dolievala, aby pena z piva neunikla von z rajnice. Zbytok piva som si odložila na podlievanie počas dusenia. Bravčové a hovädzie mäso podlievam postupne vždy iba malým množstvom tekutiny.

    Pivársky hovädzí perkelt (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dusilo na slabšom plameni. Počas dusenia pred dokončením, som pridala saturejku, paprikovú nátierku a rozmarín. Napokon som pridala oregano. Používam ho namiesto majoránu, ktorý neznášam.

    Pivársky hovädzí perkelt (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pokiaľ sa pripravovalo mäso, uvarila som som si zemiaky. Hotové som poliala roztopeným maslom. Uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

mesiar50
Veľmi zaujímavo a chutne pripravený nedeľný obed.
Šikovná kucháročka si Izka.
♡ ♡ ♡ ♡ ♡
sracz
Aj keď zn. "Radler" nepoznám, rád by som si tento Tvoj hviezdičkový perkeltík, milá @izabella929 ochutnal! Heslo dňa: "Izkina domáca strava, silu chlapom do žíl všetkých dáva"! Buď fit!
kecemis
Hoci pivu nejak velmi neholdujem, v tejto podobe by som asi nedokazal odolat.
bubaya
@Sracz (5.12.2016 02:13)

Radler je pivo zmiešané s ovocnou šťavou 1:1. Môžeš skúsiť aj doma, do dobrého piva si dáš dobrú limonádu. Nie džús. Ale najprv nalej pivo, až potom limo, lebo sa ti nezmieša. Vynikajúce, nie príliš sladké, nie horké, nie veľa alkoholu, alebo žiaden, ak použiješ nealko. K takému perkeltu by som si ale žiaden sladký oný nedala, len riadne čapované, orosené......
bubaya
Oprava - s ovocnou limonádou. Podľa ovocia je radler citrónový, pomarančový, grepový, alebo suchý - s minerálkou.
bubaya
Milá Izka, tento recept má dva závažné nedostatky. Že sa nedá zjesť, ba ani zavoňať.
kuchticka
Izabelka, pekne ako vzdy, len skoda, ze sa nemozem prihlasit na navstevu ked tuto dobrotu varis. Skoro ti zavidim to krasne hovadzie maso prajem pekne Vianoce.
izabella929
@kuchticka , mäsko je skutočne vynikajúce a to je chuť, ktorá sa ničím iným nedá nahradiť...prihlásiť sa môžeš, len ja som teraz na konci sveta...))) vďaka za milý komentár.-)