Pirohy so škvarkovou plnkou

Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 30. novembra 2016
Pirohy so škvarkovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g varené
500 g
1 ks
200 g
Na cviklové pyré:
400 g
100 g
 na podliatie
50 g
Na smotanový dresing:
200 g
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme múku a osolíme. Vypracujeme a vyvaľkáme cesto, z ktorého vykrajujeme kolieska. Tieto naplníme oškvarkami a vidličkou dobre pozatláčame. Varíme vo vriacej vode 5 minút.

  2. 2

    Cviklové pyré: Na cibuľovom základe opražíme uvarenú, najemno nastrúhanú cviklu, pridáme malinový sirup, trochu podlejeme červeným dezertným vínom a necháme redukovať varením. Po odparení vody cviklu rozmixujeme na pyré.

  3. 3

    Varené pirohy podávame s cviklovým pyré a dresingom, ktorý pripravíme z kyslej smotany, cesnaku a zo soli.

Diskusia k receptu

zinnajdha
dobré. Zvyknem plniť aj mierne na masti (šmalec) podusenou kyslou kapustou.
garanco
Neviem, kam ide to vajce, asi do cesta? Škvarky sú posekané, s nejakou príchuťou, či...i
To cviklové pyré sa mi páči!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia