Pirohy so škvarkovou plnkou
Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 30. novembra 2016
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 30. novembra 2016

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g varené |
|
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 200 g |
|
| Na cviklové pyré: | |
| 400 g |
|
| 100 g |
|
| na podliatie |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| Na smotanový dresing: | |
| 200 g |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme múku a osolíme. Vypracujeme a vyvaľkáme cesto, z ktorého vykrajujeme kolieska. Tieto naplníme oškvarkami a vidličkou dobre pozatláčame. Varíme vo vriacej vode 5 minút.
- 2
Cviklové pyré: Na cibuľovom základe opražíme uvarenú, najemno nastrúhanú cviklu, pridáme malinový sirup, trochu podlejeme červeným dezertným vínom a necháme redukovať varením. Po odparení vody cviklu rozmixujeme na pyré.
- 3
Varené pirohy podávame s cviklovým pyré a dresingom, ktorý pripravíme z kyslej smotany, cesnaku a zo soli.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








To cviklové pyré sa mi páči!