Škvarkové pagáče - bedzanské
Zabili sme prasa - tak mu treba, ale ostalo nám po ňom niekoľko oškvariek a tak...
Nekysnuté orechové rožky rumovým maslom pohladkané
Pokojne by mohli byť aj trojkráľové, s týmto cestom rada pečiem v zime, lebo ho...
Bleskový koláčik s vaječným likérom
Šťastný nový rok, nech sa nám všetkým dobre varí a dobre darí! :) Dlho som sa strojila...
Chilli con carne
Na rozohriatom oleji si opražíme cibuľu. Keď je cibuľka orestovaná do zlata pridáme k nej nadrobno...
Cesto na pizzu z domácej pekárne
Všetky ingrediencie dáme do pekárničky na program "MIESENIE"
Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi
Recept je z kuchárskej knihy 100 najlepších receptov na voľnom ohni. Je trosku netradičný, ...
Cesnaková nátierka zo žinčice
V lete doniesol otec zo salaša žinčicu. Ale poctivú - nebola zmixovaná, bola strašne hustá....
Syrové slimáky
Posledné dni vianočných sviatkov sú pred nami. Ak na Troch kráľov čakáte návštevu, skúste pripraviť...
Vega plnená paprika
Voláme ju svadobná, pretože sme ju dali robiť pre vegetaránov na našej svadbe. Receptík som...
Fazuľová polievka Andrlka
Túto polievku varievame väčšinou, keď sa varí údené mäso a vývar použijem na varenie fazule,...
Bulgur s rukolou a granátovým jablkom
Zaujímavé spojenie viacerých chutných ingrediencií. O tom, že treba odľahčiť stravu, radšej nepíšem, ...
Úspornejšia bohemka plnená žĺtkovým krémom
Tato bohemka je len zo 4 bielkov a naviac... zo zvysnych zltkov som uvarila krem na naplnenie....
Lečo - Lecsó rizzsel
U nás sa vždy robí slovenská verzia leča = zelenina plus klobása a vajíčka. V Maďarsku je...
Staročeský bravčový jazyk
Nie každý je ochotný jesť bravčové jazyky a podobné veci, ale ten kto to ochutnal Vám...
Malinové fit rezy
Milujem nové, nápadité a svieže veci chute a jedlá. A veru tieto malinové rezy také...
Rýchla banánová torta
Tiež ste radi ak v kuchyni občas tráviť celé hodiny? Tiež máte chuť často na nuečo sladké...
Roláda bez výčitiek
V našej rodine sa všetci stravujeme zdravo a občas, keď niekto dostane chuť na sladké je...
Pečená diviačia krkovička so zemiakmi a medvedím cesnakom
Dnes som v chladničke objavila asi 0. 5kg diviačiu krkovičku a nebyť mojej duchaprítomnosti, tak by...
Hlávkové zelí muškátové
Nejlepší je ze zelí jarního, ale i nejarní je výborné. Hlavně pak na jaře na...
Plnené králičie karé a palacinkové mešce
Karé z králika je najjemnejšie mäsko. Vždy, keď máme králikov, karé vyrežem a pripravím...
Pečený kapor na víne
Tento recept si pamätám z detstva robil ho vždy otec a nám veľmi chutil teraz ho robievam...
Zasnežené hviezdy
Tieto jednoduché hviezdy sú alternatívou k nemeckému vianočnému pečivu (Zimtsterne), ktoré je aj v magazíne Woman...
Pikantné rösti s kukuricou
recept oceneného švajčiarskeho gastronóma Reného Schudela som pripravila už aj kvôli kukurici, ktorú milujem.
Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta
Chrumkavé a zároveň jemné...
Lávový koláčik
Tento recept som našla v jednom časopise a veľmi dlho som sa odhodlávala ho upiecť. Až...
Mascarponová pena
Na pare roztopíme čokoládu, ja som kúpila Milku, dáme vychladiť, medzitým si vyšľaháme šľahačku...
Cuketky plnené bryndzovou plnkou s orechami a paradajkový tartar
Inovatívne a nápadité využitie tradičnej bryndze v rýchlom a zdravom jedle