Bulgur so sušeným ovocím

podravka - fotkapodravka, 8. septembra 2016
Bulgur so sušeným ovocím
Foto: podravka

Komerčný recept
Bulgur je výborný do sladkých ale aj slaných jedál, možno ho podávať teplý aj studený. Jeho výhodou je veľmi jednoduchá a rýchla Zobraziť celý popis
Komerčný recept
Bulgur je výborný do sladkých ale aj slaných jedál, možno ho podávať teplý aj studený. Jeho výhodou je veľmi jednoduchá a rýchla príprava.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

150 g
200 g (figy, hrozienka, datle)
100 g
50 g
70 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Bulgur Lagris vysypeme do osolenej vriacej vody (na 1 diel bulguru je potrebných 2,5 dielov vody). Varíme pod pokrievkou na miernom ohni 15 - 20 minút, kým nezmäkne. Hotový bulgur zmiešame s olejom, aby sa nezlepil.

  2. 2

    Ovocie nakrájame na drobné kúsky a vmiešame do bulguru.

  3. 3

    Pridáme kyslú smotanu, šťavu a kôru z citróna a kokos. Podľa chuti osladíme medom a premiešame.

  4. 4

    Podávame podobne ako puding v malých miskách.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia