Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu

podravka - fotkapodravka, 10. septembra 2016
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Foto: podravka

Komerčný recept
Rizoto si môžete pripraviť aj so zeleninou a výživnou pohánkou. Ak do neho pridáte krájané paradajky a tofu, máte o plnohodnotný obed postarané. A bez obáv si môžete dať aj "dupľu".

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
100 g
250 g
10 g
1 PL
70 g
1 ks
1 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lagris ryžu natural varíme v osolenej vriacej vode na miernom ohni minimálne 25 minút.

  2. 2

    Keď je ryža mäkká, odstavíme ju z ohňa a prebytočnú vodu scedíme. Lagris pohánku vysypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 30 minútach scedíme.

  3. 3

    Na drobno nakrájanú cibuľu dusíme spolu s mrkvou, nakrájanou na kocky, na oleji pri nízkej teplote 5 minút.

  4. 4

    Pridáme papriku, premiešame, pridáme Podravka krájané paradajky s olivovým olejom a cesnakom, ochutíme Podravkou natur a dusíme, kým mrkva zmäkne. Do tohto základu vmiešame uvarenú ryžu a pohánku.

  5. 5

    Zohrejeme pri nízkej teplote, podľa potreby zmes zriedime zeleninovým vývarom. Pred podávaním vmiešame tofu nakrájané na kocky a cuketu tiež nakrájanú na kocky a 2 minúty podusíme.

  6. 6

    Podávame ozdobené lístkom bazalky.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: