Tvarohové kocky fotorecept

maxinka - fotkamaxinka, 11. septembra 2016
Tvarohové kocky (fotorecept)
Foto: maxinka

Dostala som od susedky domáci tvaroh a pretože ho bolo veľa, rozhodla som sa upiecť tento zákusok.

Suroviny

3 ks
150 g
90 g
150 ml
1 ks
Krém:
1200 g
600 ml
100 g
1 ks
3 ks
30 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Celé vajcia som vyšľahala s cukrom do zhustnutia. Potom som primiešala múku s práškom do pečiva, citrónovú kôru a olej.

    Tvarohové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som vyliala na vymastený a múkou vysypaný veľký, hlboký plech.

    Tvarohové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Korpus sa upiekol pri teplote 180 °C.

    Tvarohové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým chladol urobila som krém. Tvaroh som vyšľahala s práškovým cukrom, smotanou, žĺtkami, vanilkovým cukrom a želatínou pripravenou podľa návodu. Vznikol jemný tvarohový krém, ktorý som natrela na vychladnutý korpus.

    Tvarohové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec som celý koláč poliala želatínou, pripravenou podľa návodu. Po stuhnutí pokrájala, ozdobila šľahačkou a plátkami želé.

    Tvarohové kocky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Oh, doslova tvarohové orgie jsi předvedla, milá @Maxinka ! Krásná práce, určo úžasná chuť, hned bych si dala testovací vzorek!! Jsi šikulka!! Jo a taková susedka, čo daruje tvaroh, by se hodila aj mne. Krásnou neděli!
janara
veľmi pekný koláčik, ukladám, tvaroh milujem...
maxinka
@Haji (11.9.2016 08:17)

Krásne nedeľné ráno Haji! Tvarohový koláč som už dávno nepiekla. Do tohto ide naozaj veľa tvarohu, ale je výborný a nie je veľmi sladký. A so susedmi si tak navzájom pomáhame.
1x haji
maxinka
@Janara (11.9.2016 08:29)

Lepší bude krémový jemný tvaroh. Môj bol domáci hrudkovitý, musela som ho rozmixovať.
siisa
Výborný koláčik si upiekla, krásna prezentácia. Šikovná si :)
1x haji
monty469
Vyzeraju velmi pekne, tvarohove mame radi. Tie zltky ma sice odradzaju, ale ak su domace a cerstve tak s tym nemam problem.
3x haji, dandy a volt
maxinka
@Monty469 (11.9.2016 09:49)

Áno, sú moje domáce a takpovediac priamo spod sliepky. Všetku moju zásobu som dala dcére a teraz mám problém s vytvorením novej, keď stále niečo z nich robím.
1x haji
jack
Super recept.A tie mačičky,nemajú chybu.Sú také rozkošné,doslova na "zjedenie".
maxinka
@Jack (11.9.2016 13:03)

Ďakujem, chcela som ho už dávno upiecť, ale nikdy som doma nemala toľko tvarohu. A tie mačičky: tak tomu sa povie láska.
maxinka
@Izabella929 (11.9.2016 14:00)

Ďakujem Izka, tvaroh sa papá čerstvý, bez pečenia tak snáď je to trochu zdravšie. A zvieratká môžu byť pre nás ľudí príkladom.
drajan
recept sa mi veľmi páči, ale stále mám pochybnosti, či skutočne z 15Dg múky... urobím "spodok" koláčika na klasický veľký plech, aby bol ešte tak vysoký ako je na obrázku
maxinka
@Drajan (11.9.2016 14:44) Tiež som tak rozmýšľala. Preto som si ani vopred plech nepripravila, že iba 3 vajcia, to asi bude málo cesta. Však uvidím keď vyšľahám, koľko ho bude. Nakoniec ho bolo toľko, že som sa rozhodla pre veľký plech a urobila som dobre. Ten korpus nemá byť hrubý, ale len taký tenký. Dominantný je ten tvarohový krém, ten má byť hrubý. Keby som dala na menší plech, korpus by bol hrubý a plnka by sa mi ani nezmestila všetka, predsa len 1200 g je dosť plus ostatné. Takto keď som cesto dala na plech bola to tenká vrstva, ale vyšla na celý veľký plech. A prášok do pečiva spravil svoje, takže bolo to akurát. Len upozorňujem, že vajcia s cukrom treba šľahať naozaj až kým masa nie je hustá, čo netrvá dlho, až potom pridať múku a ostatné.
maxinka
Ďakujem všetkým za nahliadnutie a pekné komentáre, rada odpoviem na prípadné otázky.
kukulienka71
nádherne pôsobia na mňa tieto kocky, krásne si ich naaranžovala:-) žĺtka sa dajú aj vynechať, ak niekomu vadia surové, myslím.
A mačka s kocúrikom sú roztomilí!!
hubata
V KK mám veľa čokoládových, ale pomenej tvarohových koláčikov. Okrem toho mi s tou želatínou pripomína jeden z oných čias ktorý sa predával v cukrárni a bol veľmi dobrý. Ukladám do KK, tebe dávam päť hviezdičiek z oblohy a ďakujem za pekný fotopopis.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia