Sedliacky bryndzovník fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 7. septembra 2016

Toto je tiež jeden z receptov na bačovu nótu. Základ tvoria tvrdé suché rožky a zvyšok bačove dobroty.

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Prvé si polámem suché rožky do väčšej misy. Zalejem ich 0,6 l mliekom a nechám napučať.

    Sedliacky bryndzovník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravím si ostatne suroviny.

    Sedliacky bryndzovník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninu krájam na 1cm kocky a dám do hrnca vyškvariť. Občas miešam nech mi slanina neprihorí.

    Sedliacky bryndzovník (fotorecept) - obrázok 3
  4. Advent
  5. 4

    Cibuľu nakrájam na drobno a cesnak posekám. Oštiepok krájam na 1 cm kúsky.

    Sedliacky bryndzovník (fotorecept) - obrázok 4
  6. 5

    Bryndzu rozriedim s 1 dcl mlieka.

    Sedliacky bryndzovník (fotorecept) - obrázok 5
  7. 6

    Rožky sa mi napučali na kašu, tak ich okorením a posypem drvenou rascou.

    Sedliacky bryndzovník (fotorecept) - obrázok 6
  8. 7

    Do slaniny počas škvarenia pridám cibuľu opečiem do slabo hneda a na zaver dám aj cesnak. Ten nechám prevoniať a odstavím zo sporáku a nechám vychladnúť. Cesnaku dáme koľko kto znesie.

    Sedliacky bryndzovník (fotorecept) - obrázok 7
  9. 8

    Ak je slanina s cibuľou chladna, pridám ju k rožkom. Tak isto tam dám bryndzu, oštiepok a vajcia. Dobre to premiešam. Solím opatrne ostatné suroviny sú slané.

    Sedliacky bryndzovník (fotorecept) - obrázok 8
  10. 9

    Zo slaniny som odobral trochu masti a potrel som plech. Na plech som hmotu vylial a rovnomerné ju rozložil. Na vrch som prstami posypal celú rascu. Počítajte, že počas pečenia bryndzovník narastie, tak plech treba použiť hlbší. Dám do rúry na 180°C na 40 minúť. To si ustrážte, podľa typu rúry.

    Sedliacky bryndzovník (fotorecept) - obrázok 9
  11. 10

    Ku koncu to vonia až žalúdok krúti. Po tej dobe, to mám hotové. A teraz nasleduje ta najťažšia úloha, dočkať až do vychladnutia.

    Sedliacky bryndzovník (fotorecept) - obrázok 10
  12. 11

    Ak je bryndzovník chladný, pokrájame ho a môžme sa pustiť do neho. Skúste a nebudete banovať. Želám aj Vám dobrú chuť. A mate návod ako využiť zvyšok starých rožkov, ak mate dosť strúhanky.

    Sedliacky bryndzovník (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

denyany
Slintám..! To musí byť skvelé! Určite v najbližšej dobe urobím, keď kúpim dobrú bryndzu. Mám krásnu domácu prerastanú slaninu a už teraz sa teším, ako prevonia toto jednoduché aké iste veľmi efektné jedlo. Prekvapím ním rodinu.
janara
krásny a určite fantastický recept, ukladám a určite vyskúšam
gitka61
Istotne dobre chutí a veľmi rada ho vyskúšam.Brydzu máme veľmi radi a suché rožky sa aspoň využijú.Uz je k k5 *****
ivka268
Toto musím vyskúšať, už teraz mi slinky tečú. V sobotu bude naša kuchyňa asi rozvoniavať :D
smejkad
majova bryndza v mrazaku, stare pecivo na stole...
kupim slaninku a ide sa na to, velmi sa uz tesim :-)
priroda
Parada, uz len oblbnut zlcnik, aby nestrajkoval... ale ved nemusim pol pekaca naraz, nie?
manya
samé fajnoty pridávaš, čo skôr vyskúšať?
kecemis
Este jeden bacovsky a budem definitivne rozhodnuty zmenit profesiu
evanaaa
Tak zasa jedno pokušenie, @patroveckypitrs od teba, nepokúšaj, dostaneme kŕče od hladu:) A inak, tie priesvitné gulôčky, nie je to náhodou Febichol, užívajú sa pred jedlom, mám ich aj ja.
haji
Cholagol kapky, Febichol želé kuličky - za totáče. Dnes už jsou asi lepší vychytávky. Fajnový receptík, virtuální kochání je dietní a bezpečné všemy směry. Bača Ondrej by jen těžko vařil sójové maso, a i kdyby, nejspíš by se ovečky hlídaly a dojily samy. Těším se na další díly, milý Pítrs!
marcy
mám domácu nepančovanú bryndzu,budem skúšať :-)


1x haji
jamarlen
tými rožkami si veru šetril:)
ja by som to podával teplé, so zemiakmi a uhorkou, či šalátom, načo čakať kým vychladne:)
3sandra3
super jedlo.... veľmi sa mi páči a dokonca tiež slintám.... mňam... dávam si do kk a vyskúšam čo najskôr.
sracz
Nádherná práca, priateľ @patroveckypitrs a veľmi rád by som toto Tvoje veľdielo prikusoval k držkovej polievke. ... a keby si takýto "komplet" podával v priebehu "pausiermariášparty", kamarátov z mokrej štvrte by si sa nikdy nezbavil!
karkulka1229
Vypada to velmi prudko jedlé..pridavam do KK a najbližšie vyskušam..Mam tu v rakusku možnosť otestovať na rakušakoch,tak uvidím...Dik za recept
gambi
Výborné. Doma vyskúšané a pochválené. Stane sa občas obmenou nedeľných raňajok.
drajan
@Patroveckypitrs - dakujem za úžasný recept. Urobila som dnes, z pol dávky (čo je škoda, cha)... ale dala som bryndze a oštiepku ako do plnej dávky, lebo milujeme chuť bryndze a oštiepku. Urobila som dobre. Celý byt voňal a vonia a hoci je 11.39 hod . sme po obede... nebo v puse. Budem robievať často... a veru pekne na veľký plech z celej dávky. ĎAKUJEM!!!!!!
drajan
ešte otázka... dávka z 8 rožkov...je na klasický veľký plech? lebo ten môj som robila ako pol dávku na menšom plechu, mám ho nižší ale chuť... neopísateľná!!!! Na fotke je vyšší, tak neviem , či taká výška sa dosiahne na ozaj klasickom rozmere plechu.
kukulienka71
Ahoj, tento recept si zaslúži odomňa oveľa viac ako 5*, je to veľká pochúťka. Syr som nedala, a rožky som doplnila zvyšným čiernym chlebíkom, mali sme ho ako teplú prílohu ku gréckej šošovicovej polievke. So syrom musí byť ešte lepší!!!! Ďakujem veľmi pekne:-)


siisa
Tento recept sa mi veľmi páči :) úžasne si to vymyslel, kde chodíš na tie nápady ? Určite vyskúšam ! 5*
drajan
@Patroveckypitrs (16.9.2016 02:42)

ďakujem, tak ja som urobila na takom plechu ale pol dávky... v dohľadne urobím plnú dávku, bude vyšší... a so zjedením už problém nevidím, cha... je to dobrota!!!!!!!!
janus
Idem to vyskúšať. Na silvester ako stvorené. Podľa surovín to bude prudko jedlé :)
zitar
Vyskúšala som už viackrát, výborné jedlo, všetkým nám chutilo.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha