Králičí segedínsky guláš s kôprom fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný nedeľný obed z králika.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičí chrbát, beháky aj bočné laloky som nakrájala na malé kocky. Z chrbta som orezala mäso, ale aj kosti som rozťala na menšie porcie. Králičie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.
-
2
Na rajnicu som dala nakrájanú údenú slaninu a keď sa tuk uvoľnil, pridala som aj nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
3
K upraženej cibuli som pridala mäso a nechala som dusiť pokiaľ sa tekutina neodparila celkom.
-
4
Pridala som červenú mletú papriku, nakrájanú paradajku na malé kocočky, kečup. Podliala som vodou a nechala variť chvíľku.
-
5
Keďže je to mäsko z mladého králika, pridala som hneď aj kapustu. Inokedy, ak robím z bravčového mäsa segedínsky guláš, dusím kapustu osobitne v inej rajnici a napokon všetko spojím. Kapustu som premyla, lebo bola príliš kyslá.
-
6
Pod pokrievkou sa varilo mäso 40 min. Keďže kapusta je z obchodu, stihla sa uvariť pokiaľ sa mäsko dusilo. Pridala som šľahačku s múkou, nechala prejsť varom na slabšom plameni.
-
7
Hotové jedlo som posypala nakrájaným kôprom.
-
8
Knedlík som nerobila dnes, mám zamrazený, takže som ho iba prihriala.Všetko uložila na taniere. Zdobila som paradajkou, chilli papričkami. Paradajka sa nachádza v jedle. Chili papričku má rád jeden člen rodiny. Kôpor považujem za jedlú bylinku.
-
9
Keby mal niekto z rodiny žalúdočné problémy po segedínskom guláši pestujem si veľmi užitočnú bylinku Palinu lekársku. Odvar z tejto bylinky pôsobí vynikajúco na jedy.
☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡