Foto: shukvacik
Urobil som na raňajky tieto famózne vajíčka, pripravujem ich aj ako prílohu. Ako som sa naučil správny postup, vajcia nemáme doma veľmi často.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Do horúcej vody budeme vkladať vajíčka, a to takým štýlom, že do každého jedného pohára rozbijeme len jedno vajce.
- 2
Keď nám voda začne pomali vrieť, začneme do hrnca vkladať vajíčka, - môžme metódou ako (naberačkou urobíme "vodný vír" a pomali vložíme vajcia) alebo ich jednoducho budeme vkladať s pohára, potom hrniec odstavíme, zakryjeme pokrievkou a po 2 minútach môžeme servírovať.
- 3
Ak máme staršie vajcia, do hrnca s vodou pridáme pol deci octu, varíme takým istým štýlom a po dovarení vajíčka premyjeme.
- 4
Ak máte radí vajíčka úplne tečúce, tak ich len vložte do vriacej vody a nenechávajte ich variť. Za 3 minúty máte dokonale vajíčka so žltou lávou.
- 5
Dobrú chuť prajem :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja osobne som ich daval do hrnca bez rozmiesania vody, samozrejme bez poharov , áno môžme použiť "vodný kolotoč" naberačkou a v tedy vložiť :-)
Áno ocot je písaný, ja tvrdím že pri úplne čerstvých nieje potrebný ocot (to sú domáce) čo sa týka "vodného kolotaču" som za! len a len za. Ja som ho v tomto prípade nepoužil, možno je viac druhov tohto vajíčka, no či som použil vodný kolotoč a ocot, alebo som mal úplne čerstvé vajcia a nepoužil som vodný kolotoč - vysledok bol ten istý :-) hlavne chutou, nepoukazujem na to že presne takto ma to vajce vyzerať! Pekný večer
Upravené, nech je to polopate napísané :-)
Ziaden kolotoc netreba ani ocot netreba.Prepis si to naspat, tak sa to robilo ale prislo so na to ze sa to da ovela jednoduchsie a hlavne krajsie, trik je v bielku nie v octe a kolotoci.
ja som sa stratené vajce učila chvíľu robiť kým som prišla na ten správny grif a teraz som napr. vyskúšala celkom iný postup ale výsledok je rovnaký... a mimochodom ten vodný kolotoč je potrebný pretože bez neho sa ti vajce rozleze po celom hrnci a nevznikne ti ten charakteristický batôžtek
chcela som vložiť tento obrázok
Fotografiu vo Vašom predchádzajúcom kometári sme vymazali podľa Vášho želania.
zbytocne vela.preba zvolit siroku nadobu a vody staci 5 cm od dna.ja robim klasicky do víru,ale bez octa.a ak budu ako priloha k omacke,napr.ku spenatu,vylejem ich zo salky rovno do neho a uz nevarim,zltka zostanu pekne tekute.