Bedľa v parmezánovom cestíčku

Jindřich Kovář
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 8. septembra 2016
Bedľa v parmezánovom cestíčku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g pevné (bedľa, masliak, kozák...)
4 ks
50 g
120 ml
6 PL
 na vyprážanie
6 PL
1 ks

Postup

  1. 1

    Postupne zo žĺtkov, z múky, mlieka, parmezánu, bieleho vína, zo soli a z korenia vymiešame hladké cestíčko, do ktorého postupne vmiešame z bielkov a zo štipky soli ušľahaný tuhý sneh.

  2. 2

    Tuk rozpálime, plátky húb obalíme v cestíčku, vložíme do panvice a smažíme dozlata. Pokvapkáme citrónom. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky, šalát, tatárska omáčka či francúzsky dressing.

Diskusia k receptu