Zemiaková polievka chudobných

spisovatel5 - bez fotkyspisovatel5, 8. septembra 2016

Som čiastočný invalidný dôchodca a nemôžem si dovoliť z toho môjho dôchodku vyvárať a preto som vyskúšal vymyslieť niečo pre chudobných a vymyslel som Zobraziť celý popisSom čiastočný invalidný dôchodca a nemôžem si dovoliť z toho môjho dôchodku vyvárať a preto som vyskúšal vymyslieť niečo pre chudobných a vymyslel som túto zemiakovú polievku pre chudobných. Skúsil som to a celkom mi chutila.

10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3  ks väčších
2  ks stredne veľké
2  ks stredne veľké
1,5 - 2 litre
1 PL
štipka
1 ČL
podľa chuti
1  ČL alebo podľa chuti
1 PL




Postup

  1. 1

    Mrkvu a petržlen porežeme na krúžka a opražíme ich na oleji. Prichystáme si zemiaky, ktoré sme vopred porezali na malé kocky. Keď mrkvu a petržlen máme opražené do polo mäkka zalejem to vriacou vodou usypeme pokrájané zemiaky do hrnca. Hladkú múku popražíme na sucho a keď múka dostáva hnedastú farbu, tak ju zalejeme studenou vodou a nie horúcou, lebo pri zaliati horúcou vodou by sa nám vytvorili hrudky. Túto zmes vlejeme do hrnca aby sme polievku zahustili. Polievku môžeme podávať z popraženým chlebom.

Diskusia k receptu

aroooo
a ja by som tam nahádzala ešte "džatky: trochu hl. múky, voda - spraviť ako haluškové cesto a nasádzať do vriacej polievky a nakoniec petrž. vniatka
nyja
Takúto polievku bežne varievala moja mama a ja ju varievam občas tiež. Len dávam aj cibuľu, na ktorej opekám zeleninu a do odstavenej polievky pridávam zelenú vňať, niekedy vhodím do variacej sa polievky drobnú cestovinu , najlepšie také strúhané cesto.
miros605
Výborná polievka. Obohatiť sa môže aj kúskom slaninky, ktorú vyškvaríme a na nej sa orestuje cibuľka, strúčik cesnaku a napokon zelenina. Zelená vňať polievku ešte dochutí a farebne dotvorí. Variácií najmä v tomto ročnom období je nespočetne. Prajem pekný deň!
hubata
Aj ja varievam takúto polievku, ešte pridám troška červenej papriky, cesnak a zelerovej vňate. Je teda zo surovín ktoré dá záhrada. K tomu stačí nejaký koláč, alebo rezance s makom a chutný obed je hotový. A jedlá ktoré sú prekombinované nie sú ani chutné ani zdravé. Dobre si nám aj poradil s tou zápražkou, si šikovný. Pridaj ešte nejaké recepty, budeme sa tešiť.
kecemis
Preco tak skromne, priatelu. Ved jej nic nechyba a pridat k tomu sa vzdy nieco da, co doma je.
spisovatel5
Ďakujem Vám za diskusiu k môjmu receptu a keď vymyslím ďalšie recepty, tak ich určite uverejním.
spisovatel5
Ešte k prvému komentáru. Mám uverejnených dokopy na tejto stránke ešte päť receptov okrem už spomínanom recepte.
kovacska15
a mám čo variť :) Ďakujem :) ak mi dcéra ohrdne špenátové halušky, tak aspoň polievočku si dá :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia