Foto: izabella929
Náš nedeľný zákusok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto jahodové 2x: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
2 bal |
|
1/2 bal |
|
Cesto biele 2x: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1/2 bal. |
|
Krém: | |
700 ml |
|
2 bal |
|
100 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
350 ml |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Najprv som upiekla jahodové korpusy.Vymiešala som 4 vajcia s cukrom do peny.
-
2
Pridala som pudingové prášky zmiešané s práškom do pečiva. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. Mám celkom novú trúbu, takže som piekla v nej teraz prvý krát, takže pečie celkom inak ako predchádzajúca.
-
3
Cesto som vyliala na plech vystlaný papierom a pieklo sa 20 min. Veľkosť plechu 27 x 37 cm. Hotové korpusy som ukladala na mriežku chladiť. V zábere sú iba 3 korpusy, lebo štvrtý sa ešte piekol.
-
4
Kým sa korpusy chladili, pripravila som si krém. V mlieku som rozmiešala zlaté klasy a vyliala som ich k mlieku, ktoré sa už varilo na sporáku. Ešte do teplého pudingu som vmiešala maslo a cukor, dobre vyšľahala mixérom, rozdelila som ho na 2 polovice a uložila do chladničky stuhnúť. Na spodok som dala jahodový korpus, ktorý som poliala jahodovým sirupom.
-
5
Biele koprusy som nakrájala na 5 x 4 cm obdlžničky.
-
6
Na korpus poliaty sirupom som uložila polovicu krému.
-
7
A začala som natierať a ukladať. Na začiatku cesta som si postavila z odkrojkov múr, ktorý som zlepila lekvárom. O tento múr som oprela natretý obdlžníček a postupne som pridávala ďalšie, teda prilepovala v šikmej polohe. Určite je na toto najaký iný spôsob, ale ja som si to takto vymyslela.
-
8
Na poukladané dielo som navrstvila druhú polovicu krému.
-
9
A položila som na to jahodový korpus. Dala som do chladničky na noc a zaťažila som ho 5 kg cukru.
-
10
Najprv som urobila na vrch jahodovú polevu, no táto mi začala slabo tuhnúť, napokon som ju dala dole a urobila som čokoládovú a ozdobila mandľovými lupienkami.
-
11
Nakrájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.
peknú nedeľu, @izabella