prazdny

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom

Bravčové mäso

Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...

prazdny

Krémové risotto s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...

prazdny

Banánovo-kávový koláč

Koláče

Sladký banán, voňavá káva a horkastá čokoláda... Táto kombinácia nemôže sklamať... Moja variácia na...

prazdny

Domáce lokše

Bezmäsité jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme. Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na najmenšom struháku.

prazdny

Tango rezy

Dezerty

Kto má rád dobošové rezy, tak bude veľmi spokojný s týmto receptom, je podobný...

prazdny

Taštičky s hráškovou plnkou a hovädzími plátkami

Hovädzie mäso

Cesto: Pripravíme jemné ucelené cesto na cestoviny zmiešaním žĺtkov, masla, oleja, soli a múky....

prazdny

Pavlova torta s malinovým krémom

Torty

Tortičku som robila dcérke k prvým narodeninám. Ona samozrejme papkala len ovocíčko, ale my veľkáči...

prazdny

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska

Národné jedlá EÚ

Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

prazdny

Bublanina od Simi

Koláče

Ahojte všetci! Volám sa Simonka. Toto je moja bublanina, ktorú som prvýkrát robila keď som...

prazdny

Oškvarkové pagáčiky

Raňajky

Receptami na pagáčiky sa to tu len tak hemží, tento recept je určený pre tých, ...

prazdny

Irish stew - národné jedlo Írska

Národné jedlá EÚ

V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...

prazdny

Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou

Cestoviny

Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...

prazdny

Mleté morčacie mäso v miske

Bravčové mäso

Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.

prazdny

Srbský paprikáš s domácimi cestovinami

Kuracie mäso

Speváčka Gitana nám ukáže, ako sa varí srbský paprikáš.

prazdny

Hrnčekový kokosový koláč bez vajíčka

Koláče

Toto je rýchly a jednoduchý koláč, ktorý zvládne aj začiatočník. Rýchlo sa upečie a ešte...

prazdny

Lepenice

Bravčové mäso

Velká dobrota a když se dělá poctivě a s láskou, to je pak něco! Z uvedených...

prazdny

Kulajda - národné jedlo Česka

Národné jedlá EÚ

Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...

prazdny

Tvarohovo-višňový koláč

Koláče

Veľmi jemný a šťavnatý koláčik v kombinácii višní, jemnej tvarohovej plnky a kakaového cesta.

prazdny

Šafránové risotto

Bezmäsité jedlá

Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...

prazdny

Králik na smotane podľa Romana Paulusa

Hlavné jedlá

Vyskúšal som už viacej receptov na králika na smotane, tento je zatiaľ najlepší.

prazdny

Ľahučké šľahačkové pečivo

Koláče

Ľahučké sladké kysnuté cesto so smotanou na šľahanie plnené džemom a tvarohovou plnkou :-) Výborné koláče ;-P

prazdny

Frikadeller - národné jedlo Dánska

Národné jedlá EÚ

Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...

prazdny

Tuniakovo-zemiakový šalát

Šaláty

Osviežujúci, chutný šalát s jogurtom a čerstvým kôprom :-)

prazdny

Rezance s kozím syrom a so slnečnicovými semienkami

Cestoviny

Cestoviny sú na slovenskom stole „doma" už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek široké i tenké rezance, ...

prazdny

Francúzsky pomarančový koláčik

Koláče

Dnes bolo poriadne upršané počasie a jediná aktivita, ktorú som bola ochotná spraviť bolo upiecť tento...

prazdny

Špaldová rebarborová bublanina šálková

Koláče

Chcela som konečne vyskúšať koláčik zo špaldovej múky a tento šálkový, rýchly a jednoduchý ma nadchol....

prazdny

Kakaový oslávenec

Koláče

Mäkučké kakaové cesto, ktoré si podmaní vaše chuťové poháriky, s kombináciou sladučkej polevy a veselého...

prazdny

Chlieb bezlepkový a žemle asi najjednoduchšie

Bezmäsité jedlá

Nezvyknem kupovať chlebové zmesi, ale bola v ponuka v akcii, tak som vyskúšala. Najprv...

prazdny

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska

Národné jedlá EÚ

Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

prazdny

Slaný koláč

Bravčové mäso

Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....