Babkine cesnakové slimáky fotorecept

Foto: Ancicka
Vynikajúce pečivo s vôňou cesnaku, ktoré viete rýchlo pripraviť a určite poteší celú rodinu. Pečivo pripravíme tak, aby pohladilo aj Zobraziť celý popisVynikajúce pečivo s vôňou cesnaku, ktoré viete rýchlo pripraviť a určite poteší celú rodinu. Pečivo pripravíme tak, aby pohladilo aj oko konzumenta.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 42 g čerstvé |
|
| 1 dl |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 250 ml |
|
| Plnka: | |
| 100 g |
|
| 100 g roztierateľný |
|
| 5-6 strúčikov |
|
| 1/2 ČL |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Zmiešame suroviny na cesto, vymiesime a necháme dobre vykysnúť. Vykysnuté cesto vyložíme na dosku, prehnetieme.
-
2
Z cesta urobíme 12 rovnakých guličiek a necháme ich trocha podkysnúť. Medzitým urobíme plnku. Maslo vymiešame so syrokrémom, roztlačeným cesnakom a ochutíme soľou a prípadne petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
-
3
Guľky rozvaľkáme na ovál. Plnku natrieme na vyvaľkané cesto a zrolujeme. V strede rozkrojíme a obe časti stočíme.
-
4
Následne zatočíme do tvaru slimáka.
-
5
Uložíme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 15-20 minút na 200 °C.








Mám jeden recept na kynuté koláče, tam se kvasnice jen nadrobí a těsto zamíchá. Když jsem dělala poprvé, měla jsem obavu, ale vyšlo to. V jiných receptoch ale dodržuji postup podle autora. Uvidíme, co @ancicka písne.