Cesnakové pečivo
Cesnakové pečivo

Babkine cesnakové slimáky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 17. októbra 2020
Babkine cesnakové slimáky (fotorecept)
Foto: Ancicka

Vynikajúce pečivo s vôňou cesnaku, ktoré viete rýchlo pripraviť a určite poteší celú rodinu. Pečivo pripravíme tak, aby pohladilo aj oko konzumenta.

12
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
250 g
42 g čerstvé
1 dl
1 ČL
2 ČL
250 ml
Plnka:
100 g
100 g roztierateľný
5-6 strúčikov
1/2 ČL
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame suroviny na cesto, vymiesime a necháme dobre vykysnúť. Vykysnuté cesto vyložíme na dosku, prehnetieme.

    Babkine cesnakové slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta urobíme 12 rovnakých guličiek a necháme ich trocha podkysnúť. Medzitým urobíme plnku. Maslo vymiešame so syrokrémom, roztlačeným cesnakom a ochutíme soľou a prípadne petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

    Babkine cesnakové slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Guľky rozvaľkáme na ovál. Plnku natrieme na vyvaľkané cesto a zrolujeme. V strede rozkrojíme a obe časti stočíme.

    Babkine cesnakové slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne zatočíme do tvaru slimáka.

    Babkine cesnakové slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uložíme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 15-20 minút na 200 °C.

    Babkine cesnakové slimáky (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Slané chuťovky, Lacné jedlá, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu