Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Tvarohový zákusok

sonulienka - fotkasonulienka, 19. októbra 2020

Nepíšem fotorecept, nakoľko som fotila len časť pečenia. Tie obrázky neskôr pridám, žiaľ viac som nestihla fotiť, tak len niečo. Ale zákusok je výborný.

30 minút
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Korpus:
2 kopcovité PL
2 kopcovité PL
1 1/2 PL
5 ks
5 PL
2 ČL
Plnka:
500 g
250 g pochúťková
250 g
2 ks
2 PL
2 ks
Poleva:
150 ml (33 %)
100 g (86 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako som spomínala aspoň pár obrázkov. Tu sú suroviny.

    Tvarohový zákusok  - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka si oddelíme - bielky od žĺtok. Žĺtky vyšľaháme do peny s kryštálovým cukrom, pridáme preosiatu múku, kakao a kypriaci prášok a na koniec do tuha vyšľahané bielky.

    Tvarohový zákusok  - obrázok 2
  3. 3

    Tu je cesto hotové, dáme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Piekla som na plechu rozmer 42 x 32 cm. Pečieme na 200 stupňov 25-30 minút. Ale každá si musíte sledovať, určite si svoju rúru poznáte.

    Tvarohový zákusok  - obrázok 3
  4. 4

    No a tu som žiaľ musela skončiť s fotením. Ale v pečení nie, tak ideme ďalej. Urobíme si tvarohovú plnku nasledovne. Maslo izbovej teploty dobre vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Ale ešte malá poznámočka, ak máte radšej sladšie môžete si pridať viac práškového cukru. Nám stačia 2 PL. Keď máme maslo dobre vymiešané, pridáme tvaroh, kyslú smotanu, nastrúhanú kôru z jednej limetky a šťavu z dvoch limetiek. Dobre vyšľaháme a dáme do chladničky stuhnúť. Možno sa Vám bude zdať plnka riedka ale nebojte sa, ona v chladničke stuhne, nakoľko je v nej maslo.

  5. 5

    Upečený korpus vyberieme z plechu, zbavíme papiera na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zrežeme kraje a po dĺžke prekrojíme. Keď máme aj plnku stuhnutú, môžeme plniť. Plnku si rozdelíme na tri časti. Jednu väčšiu časť jednu menšiu a poslednú len asi tak dve-tri polievkové lyžice do malej mištičky. Tú dáme bokom. Jednu polovicu korpusu natrieme najväčšou časťou plnky a dáme do chladničky asi tak na 30 minút ešte zatuhnúť. Potom položíme druhú polovicu korpusu a na vrch ďalšiu časť plnky. Dáme opäť do chladničky a zatiaľ si urobíme polevu.

  6. 6

    Smotanu dáme zohriať, ale nesmie vrieť, pridáme polámanú čokoládu a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme trochu vychladnúť. Vyberieme zákusok z chladničky dáme okolo neho papier na pečenie a nalejeme polevu. Papier na pečenie preto, lebo zákusok nemáme na plechu, aby nám poleva nestiekla zo zákuska. Dáme do chladničky stuhnúť a máme hotovo. Najlepšie je nechať dobre stuhnúť zákusok od večera do rána.

  7. 7

    No a tu som už fotila na druhý deň.

    Tvarohový zákusok  - obrázok 7
  8. 8

    Nakrájané na tácke. A tu som použila tretiu časť plnky, ozdobila som zákusok a na vrch som dala listy z limetky.

    Tvarohový zákusok  - obrázok 8
  9. 9

    A už len kávička chýbala.

    Tvarohový zákusok  - obrázok 9
  10. 10

    Tak čo poviete, vyskúšate?

    Tvarohový zákusok  - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu