Špagety s mäsovou omáčkou fotorecept
Foto: civavasissi
Jednoduché, celkom rýchlo urobené a chutné jedlo. Omáčka nie je pravá bolonská, je to môj vlastný recept, určite je podobný v každej rodine.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na omáčku okrem oleja:
-
2
Cibuľu som nasekala najemno a osmažila na oleji do zlatohneda, priliala som k nej tak dve deci paradajkovej šťavy a nechala zredukovať, kým sa šťava neodparila.
-
3
Do tohto základu som pridala mäso, soľ, korenie a oregano.
-
4
Miešala som, kým sa mäso nezatiahlo.
-
5
Priliala som zvyšok paradajkovej šťavy, trochu cukru a na najmenšom plameni som nechala pomaly variť.
-
6
Uvarená mäsová omáčka, zahustila som ju na konci trochou múky.
-
7
Uvarila som špagety vo vriacej osolenej vode.
-
8
Uvarené špagety som zliala a prepláchla studenou vodou.
-
9
Porcia na tanieri - kto chce, nastrúha si aj syr. Mne sa k tejto omáčke nehodí. Dobrú chuť.
tej múky je tam len trochu na zahustenie...keby som mala pretlak alebo hustejšiu šťavu, tak by som múku vynechala 😊
viem, že sa nemá preplachovať, je to priam hriechom vo varení cestovín, no mne to tak veľmi chutí 😁