Mäsová omáčka
Mäsová omáčka

Špagety s mäsovou omáčkou fotorecept

civavasissi - fotkacivavasissi, 19. októbra 2020

Jednoduché, celkom rýchlo urobené a chutné jedlo. Omáčka nie je pravá bolonská, je to môj vlastný recept, určite je podobný v každej rodine.

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg mleté
5 ks menšia
5 strúčikov
1,4 l
500 g
 na zahustenie




Postup

  1. 1

    Suroviny na omáčku okrem oleja:

    Špagety s mäsovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu som nasekala najemno a osmažila na oleji do zlatohneda, priliala som k nej tak dve deci paradajkovej šťavy a nechala zredukovať, kým sa šťava neodparila.

    Špagety s mäsovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do tohto základu som pridala mäso, soľ, korenie a oregano.

    Špagety s mäsovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Miešala som, kým sa mäso nezatiahlo.

    Špagety s mäsovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Priliala som zvyšok paradajkovej šťavy, trochu cukru a na najmenšom plameni som nechala pomaly variť.

    Špagety s mäsovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvarená mäsová omáčka, zahustila som ju na konci trochou múky.

    Špagety s mäsovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvarila som špagety vo vriacej osolenej vode.

    Špagety s mäsovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Uvarené špagety som zliala a prepláchla studenou vodou.

    Špagety s mäsovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Porcia na tanieri - kto chce, nastrúha si aj syr. Mne sa k tejto omáčke nehodí. Dobrú chuť.

    Špagety s mäsovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

kuko95
Parádny recept akurát tu múku by som vynechal mi príde zbytočna.a porcia perfektna-kopcom,presne jak to mám rád :D
civavasissi
@kuko95 (19.10.2020 18:39)

tej múky je tam len trochu na zahustenie...keby som mala pretlak alebo hustejšiu šťavu, tak by som múku vynechala 😊
aanna
Pekný receptík. Prosím nepreplachuj tie spagety, tým sa tá omácka pekne zahustí. Mám to od talianov. Oni nepreplachujú ziedne cestoviny
2x staja a emdy
civavasissi
@aanna (20.10.2020 15:30)

viem, že sa nemá preplachovať, je to priam hriechom vo varení cestovín, no mne to tak veľmi chutí 😁