Plnená paprika s bezlepkovou parenou knedľou
Foto: novalim
Máte chuť na dobré, klasické jedlo? Čo takto plnená paprika? Dnes si ju navaríme podľa tradičného receptu a budeme k nej
podávať nadýchanú Zobraziť celý popisMáte chuť na dobré, klasické jedlo? Čo takto plnená paprika? Dnes si ju navaríme podľa tradičného receptu a budeme k nej
podávať nadýchanú bezgluténovú parenú knedľu Novalim. Toto jedlo, ktoré si zvykneme variť ku koncu leta a začiatkom jesene,
nielen zasýti, ale aj zahreje.
Zdroj: Novalim
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu uvaríme do mäkka a necháme ju vychladnúť. Môžeme si ju pripraviť aj deň vopred alebo použiť zvyšky ryže z predošlého dňa.
- 2
Pomleté mäso premiešame s ryžou (ideálne aby boli dva diely mäsa a jeden diel ryže), s vajíčkom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a roztlačenými cesnakovými strúčikmi a vytvarujeme guľky.
- 3
Časť guliek natlačíme do vydlabaných paprík (my to robíme tak, že odrežeme na vrchu papriky “klobúčik” aj so stopkou, odstránime žilky a papriky naplníme), zvyšné guľky budeme variť bez paprík.
- 4
Do väčšieho hrnca dáme rajčinový pretlak, pridáme asi štvrť litra vody, korenie a necháme ho zovrieť. Potom stíšime teplotu, poukladáme do omáčky naplnené papriky a zvyšné mäsové guľky a na slabšej teplote varíme asi pol hodinu.
- 5
Rajčinovú omáčku potom dochutíme soľou, cukrom a prípadne čiernym mletým korením. Pred podávaním si potom nad parou naparíme knedle podľa návodu na obale. A potom si už len vychutnáme tento dobrý obed.
Tiež plnená paprika:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu