Plnená paprika
Plnená paprika

Plnená paprika s bezlepkovou parenou knedľou

novalim - fotkanovalim, 19. októbra 2020. Komerčný recept.
Plnená paprika s bezlepkovou parenou knedľou
Foto: novalim

Máte chuť na dobré, klasické jedlo? Čo takto plnená paprika? Dnes si ju navaríme podľa tradičného receptu a budeme k nej podávať nadýchanú Zobraziť celý popisMáte chuť na dobré, klasické jedlo? Čo takto plnená paprika? Dnes si ju navaríme podľa tradičného receptu a budeme k nej podávať nadýchanú bezgluténovú parenú knedľu Novalim. Toto jedlo, ktoré si zvykneme variť ku koncu leta a začiatkom jesene, nielen zasýti, ale aj zahreje.
Zdroj: https://novalim.net/plnena-paprika-bezlepkovou-parenou-knedlou/

6-8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g mleté
1 šálka
2 strúčiky
1 ks
8 ks
1 l
3 guličky
2 ks
1 PL
2 bal.




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme do mäkka a necháme ju vychladnúť. Môžeme si ju pripraviť aj deň vopred alebo použiť zvyšky ryže z predošlého dňa.

  2. 2

    Pomleté mäso premiešame s ryžou (ideálne aby boli dva diely mäsa a jeden diel ryže), s vajíčkom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a roztlačenými cesnakovými strúčikmi a vytvarujeme guľky.

  3. 3

    Časť guliek natlačíme do vydlabaných paprík (my to robíme tak, že odrežeme na vrchu papriky “klobúčik” aj so stopkou, odstránime žilky a papriky naplníme), zvyšné guľky budeme variť bez paprík.

  4. 4

    Do väčšieho hrnca dáme rajčinový pretlak, pridáme asi štvrť litra vody, korenie a necháme ho zovrieť. Potom stíšime teplotu, poukladáme do omáčky naplnené papriky a zvyšné mäsové guľky a na slabšej teplote varíme asi pol hodinu.

  5. 5

    Rajčinovú omáčku potom dochutíme soľou, cukrom a prípadne čiernym mletým korením. Pred podávaním si potom nad parou naparíme knedle podľa návodu na obale. A potom si už len vychutnáme tento dobrý obed.

Diskusia k receptu

evanaaa
Plnená paprika - jedlo, ktoré poteší chuťové bunky mnohých jedákov, robievam ho asi tak 3-4x do roka.....ale pri tomto recepte sa pýtam - nebude omáčka riedka, len pretlak a voda? žiadna zásmažka (tú robím prvú)? A cesnak do mäsa nedávam, len do fašírok, ale to je už otázka chuti dotyčného kuchára. Inak, ten záber je aj tak lákavý.....
silvia16
Tak toto vyzerá a musí chutiť úžasne. Pekná práca. Budem musieť vyskúšať.