![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lekvárové pirohy s makom
Múku preosejeme spolu so soľou, pridáme žĺtok a vodu podľa potreby. Vymiesime cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske odležať....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špenátové halušky
Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lievance s jablkami
Do pretretého tvarohu pridáme rozohriate maslo, preosiatu múku, soľ, cukor a vajcia.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubová polievka
Huby a cibuľu nakrájame a spoločne s rascou osmažíme v hrnci na masle.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzová polievka
Bryndzu, maslo, mletú červenú papriku a mlieko premiešame a zalejeme vodou z uvarených zemiakov. Chvíľu spolu povaríme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bramboračka
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené bravčové koleno na čiernom pive
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové langoše
Z droždia, vlažného mlieka a cukru urobíme kvások. Do stredu múky dáme zemiaky, trocha soli a 100...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Maďarský granadír
Cibuľu pokrájanú nadrobno urestujeme na oleji a zaprášime mletou sladkou paprikou. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané zelené...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Maďarské zemiaky s lečom
Cibuľu nakrájame najemno a speníme na masti. Pridáme papriku, urestujeme a pridáme olúpané zemiaky nakrájané na kocky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jarný cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s červenou fazuľou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vopred namočenú fazuľu uvaríme bez soli domäkka.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s cottage syrom
Do servírovacej misy nasypeme scedené, prepláchnuté a dobre odkvapkané cestoviny - slimáčiky, pridáme malé paradajky nakrájané na kolieska a 2...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s hlivou
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistenú, umytú a nakrájanú hlivu ustricovú a spolu dusíme, kým sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené makaróny s fazuľou
Makaróny uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Fazuľu namočíme na 12 hodín do studenej vody, vodu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestovinový nákyp s čerešňami
Cestoviny uvaríme a necháme odkvapkať. Čerešne opláchneme a odkôstkujeme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohové halušky
Tvaroh prelisujeme najemno, zmiešame ho s múkou, rozpusteným tukom, vajcami a štipkou soli.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny na sladko s ovocím
Cestoviny uvaríme podľa návodu a pridáme k nim PL masla.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce ravioly so špenátom a syrom
Do hrubej múky zapracujeme vajíčko, olivový olej a vyvaľkáme tuhé cesto. Vložíme ho do mikroténového vrecka a necháme v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety so smotanovo– kôprovou omáčkou
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pridáme špagety, uvaríme ich do polotuha a scedíme. Scedené...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tagliatelle s hubovou omáčkou
Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody s kl oleja, scedíme a necháme na site odkvapkať.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s orechovou omáčko
Mrkvu a cuketu nastrúhame nahrubo a opražíme spoločne s nasekanými orechmi na rozohriatom masle.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bylinkové rezance
Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu pokrájame na kocky a jemne podusíme na PL vody.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrové tortellini
Na panvici urestujeme na kolieska nakrájaný pór, prelisovaný cesnak a na kocky pokrájanú šunku.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s cuketovou omáčkou
Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a na plátky pokrájanú cuketu a šampiňóny. Necháme ich chvíľu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané špenátové cestoviny so syrom
Špenát rozpustíme spolu s mliekom a maslom, prichutíme soľou a korením a keď začne vrieť, za stáleho miešania ho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kolienka so špenátom
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým množstvom vody (aby sa špenát...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tofu so zeleninovou cestovinou
Syr tofu nakrájame na kocky a vložíme do sójovej omáčky pomiešanej s vegetou a korením. Necháme pol hodiny odstáť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mašličky s rajčiakmi a olivami
Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.