Rýchle cuketové lečo
Všetku zeleninu umyjeme a očistíme. Do veľkého hrnca dáme zohriať olej a pridáme nakrájanú cibuľu, ...
Mrkvovo-cviklový šalát
Zeleninové šaláty sú vhodné v každom ročnom období. Na jeseň príde vhod cvikla a mrkva...
Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Voňavé Aloo gobi je tradičné indické bezmäsité jedlo, ktoré je nezameniteľnou súčasťou každej autentickej indickej kuchyne....
Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Milovníci špenátu a karí, v tomto recepte si prídete na svoje!...
Raňajkové smoothie Maroša Molnára
Toto smoothie si Maroš Molnár pripravuje počas týždňa, keď nemá dostatok času na klasické raňajky.
Šalát z koreňovej zeleniny
Koreňová zelenina nemusí byť iba súčasťou polievok. S obľubou ju používam do rôznych šalátov, ktorým dodá úplne iný rozmer....
Sterilizovaná cvikla
Úroda cvikly, ktorú sme pozbierali zo záhradky, je už v pohároch. Bude na zimu....
Čalamáda s kalerábom gigantom
Veľmi chutná čalamáda, v ktorej je kapusta nahradená kalerábom gigantom.
Vegánska plnená paprika
Ľahký obed a večera zo zeleniny a sójového granulátu príde vhod po náročnejšom víkende plnom gurmánskych výziev....
Polievka s quinoou
Hľadáte recept, ktorý je nielen chutný, ale aj výživný? Už nehľadajte, predstavujeme vám jednoduchý...
Nakladané mrkvičky
Kto má záhradu, tak to pozná. Na jeseň sa vyberie mrkva a je rôznej veľkosti....
Zeleninové lečo s ryžou
Od kamarátok som veľakrát počula, že pripravujú lečo s ryžou. Vyskúšala som aj ja, ...
Guacamole
Mexický avokádový dip si skvelo vychutnáte s tortillovými čipsami, na chlebíku, alebo aj ako prílohu...
Karfiolový paprikáš s mrkvou
Jednoduchý a rýchly bezmäsitý recept na večeru alebo obed, vhodný aj pre malé deti (ak sa...
Guľky zo sladkých zemiakov
Datle namočíme do horúcej vody na 15 minút a keď vychladnú, vykôsktkujeme ich.
Fazuľová polievka
K tejto skvelej polievke potrebujete už len chlieb a cibuľu. Jeden hrniec tejto jednoduchej polievky zasýti...
Ezme (paradajkovo-paprikový šalát)
Ezme je jeden výborný šalát z tureckej kuchyne. Zelenina v ňom je krájaná nadrobno a dochutený je tak trocha pre šalát netypickými prísadami....
Cestovinovo-cuketový šalát s tofu a kukuricou
Niekomu by sa mohla zdať kombinácia týchto surovín zvláštna, ale verte, že po ochutnaní tohto šalátu si recept naň zaradíte častejšie do svojho jedálnička....
Quinoa puding s jahodami a limetkou
Quinoa puding s jahodami a limetkou so SOS Quinoa. Osviežujúce ovocie robí z tohto dezertu ideálny...
Cuketová horčica
Cuketa je zelenina, ktorej mám vždy dostatok. Pred rokmi som dostala recept na cuketovú horčicu,...
Domáce pasírované paradajky
Pasírované paradajky (paradajková passata, pyré) pripravujem každoročne na zimné obdobie v letných dňoch, v čase ich najväčšieho dozrievania....
Zavárané v rúre pečené paradajky
Tento recept som našla pred rokmi na internete a vďaka svojej jednoduchosti a rýchlej realizácii ho odvtedy...
Zaváraná paradajkovo-papriková zmes
Jednoduchý recept na rýchlu a nenáročnú prípravu paradajkovo-paprikovej zmesi do zásoby na zimné obdobie. Môžeme ju...
Paradajková nátierka bez sterilizovania
V období, keď paradajky dozrievajú a nestíhame ich konzumovať, prichádza na rad ich zaváranie....
Pečené domáce zemiaky s oreganom a sušeným cesnakom
Mala som domáce zemiaky, tak som nechala v šupke a pridala len trochu sušeného korenia a...
Šampiňóny, fenikel, brokolica s ryžou, avokádom, kimchi a olivami
Osviežujúci rýchly obed pripravený do pol hodinky :)
Brokolicová polievka s mangoldom a hubami
Mangold je zelenina vhodná na rozličné jedlá. Môžeme ho v konečnej fáze varenia pridať do akejkoľvek...
Ryža so zeleninovým karí
Hľadáte recept, v ktorom sa snúbi čerstvosť zeleniny s obklopujúcou vôňou korenia a to všetko v...
Teplý šalát z brokolice a z quinoy
Brokolica je považovaná doslova za zázračnú zeleninu, toľko priaznivých účinkov na zdravie sa jej pripisuje....
Cestoviny s bazalkovým tofu
Tofu je surovinou na prípravu mnohých jedál. Jeho príchuť volíme podľa toho, čo z neho chceme pripraviť...