Nepečené perníkové guľky
Nepečené perníkové guľky

Raw nepečené perníkové guľôčky

Mária Nagyová
Zdravušky od Marušky, dnes o 06:00
Raw nepečené perníkové guľôčky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Voňavé perníkové guľôčky kombinujú chuť škorice, klinčekov a lieskovcov s prirodzene sladkými datľami.

20 ks
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

40 g
40 g
40 g
200 g (alebo datľová pasta)
1 ČL
Na obalenie:
 (alebo strúhaný kokos)



Postup

  1. 1

    V kuchynskom sekáčiku rozmixujeme lieskovce, mandle, kokos a perníkové korenie na jemnú zmes.

  2. 2

    Pridáme datle alebo datľovú pastu a mixujeme, kým sa všetko nespojí do hustej hmoty.

  3. 3

    Z cesta tvarujeme malé guľôčky. Obalíme ich v kokosovom cukre alebo strúhanom kokose. Skladujeme v uzatvorenej nádobe v chladničke.

Diskusia k receptu