Jarná tofu nátierka

martina34 - fotkamartina34, 9. apríla 2010
Jarná tofu nátierka
Foto: martina34

Jednoduchá a zdravá nátierka, veľmi rýchlo hotová.

10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
100 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Postup je veľmi jednoduchý. Zmiešame si tofu mexickú nátierku a tvarok, pridáme soľ a nakrájanú cibuľku, žeruchu, červenú papriku. Natrieme na pečivo a ozdobíme uhorkou a petržlenovou vňaťkou.

  2. 2

    Tým čo dodržujú zásady delenej stravy odporúčam chutný bielkovinový obed alebo večeru bez pečiva. Pridáme nakrájanú uhorku do nátierky, môžeme nakrájať aj paradajky a chutné jedlo je na svete.

Diskusia k receptu

58vlasta
Tofu môžem v akejkoľvek podobe, vyskúšam aj túto nátierku.
kuchticka
martina, vdaka za recept. Ja robim tofu dost casto ako hlavne jedlo. Kupujem surovu tofu, ktoru osmahnem na olivovom oleji, pridam cesnak rozne druhy zeleniny - robim to ako "stir fry". Kebych chcela tuto natierku, to musim mat inu tofu?
Este osobna otazka, ktoru nemusis odpovedat. Si vegetarianka? Ja sa snazim omezovat maso co najviac, tak to nahradzam strukovinami a tofu.
samrolka
Martinka,dakujem za recept,tofu mame vzdy v chladnicke,dokonca aj mexicku natierku.Kupujem aj francuzsku,gazdovsku,paprikovu-chutia aj manzelovi a vegetarian nie je.Hned ju idem vyskusat,vzdy sa tesim z podobnych receptov.
bozulka
Takéto jedlá robieva moja nevesta,ona sa zaoberá zdravou výživou,ale vegetariáni nie su.Mäsko iba hydinu,ryby a hodne používa tofu všetky druhy,dokonca aj vianočnú kapustnicu robí s tempehom údeným.Asi ju prekvapím a urobím pohostenie na zajtra.Len miesto žeruchy bude pažitka,žerucha je ešte maličká,začala vyliezať zo semenok.Tofu mám iba údené,nevadí?
martina34
@kuchticka , vegetariánka nie som, ja bez mäsa si život neviem predstaviť, len delím a obmedzujem tučné, sladké a pečivo skoro žiadne.
@bozulka , no tofu údené by sa dalo na nátierku, ak ho pomixuješ, ale radšej použi hotové nátierky, dostať ich bežne, gazdovskú, francúzku, mexickú.... ja zvyknem na zeleninku použiť aj tofu tresku, mne dokonca chutí viac, ako treska, čo predávajú z rýb. Dokonca som robila aj sójové kocky a ako omáčku som vytlačila gazdovskú nátierku z črievka. Bolo to super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia