Cesnaková polievka II

zdezda - fotkazdezda, 15. apríla 2010

Robievam ju vždy, keď varím zemiaky na zemiakovú kašu, v podstate je bez varenia a bez múky. Využívam horúci vývar zo zemiakov.

4
porcie
2 bez varenia zemiak minút
príprava

Suroviny

1 l
2 PL
2 strúčiky
1 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Pripravím si hrnček, 1,5L, do neho roztlačím cesnak, dám maslo, papriku, zalejem vývarom zo zemiakov, ktoré som varila dlhšie s kmínom a soľou ( na tú spomínanú kašu), prihodím 2 lyžice z tých zemiakov A JE TO :-))). Manžel má rád aj opečený rožok do nej, no nemusí byť.Taktiež aj kúsky tvrdého syra sú v nej super.

Diskusia k receptu

hanina
Ja robím podobne a najnovšie / t.j. dnes / som nadrobnučko nakrájala aj medvedí cesnak. Dala na tanier a zaliala polievkou.
zdezda
Ano medvedí cesnak je na túto polievočku úplne naj... lebo sa neprevára a zostanú v nej všetky vitamíny a energia jarrného obdobia
martina34
Takúto polievočku robím aj z vývaru po haluškách, trošku dochutím a je chutná polievočka na svete. Teraz si robievam zemiakový vývar ale bez soli, pridám aj zeleninku, koreniny. Musí sa naň zvykať, ale má výborné účinky na očistenie a odvodnenie organizmu :-))
zdezda
jasné, aj po cestovinách sa dá využiť vývar, no ja som reagovala na polievku so zásmažkou, aj ja mám rada čerstvé, nevarené,iba potrhané, doma narastené bylinky,no rascu, či kmín k vareniu zemiakov, v tomto období pridávať treba :-)))