Vodouch fotorecept

zdezda - fotkazdezda, 16. apríla 2010
Vodouch (fotorecept)
Foto: zdezda

Tento recept mám z prvej mojej "Hrníčkovej kuchařky", robievam ho často a rada, je jednoduchý, veľmi dobrý.

20-30
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1 ks
1,5 hrnčeka
2 PL
2 hrnčeky
1 ks
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vodu, Heru, vanil.cukor, kakao cukor dáme do väčšieho hrnca a zohrejeme do bodu varu, nevaríme! Miešame! Odstavíme a odoberieme do hrnčeka/plného/ z tejto voňavej hmoty, ktorá bude po upečení koláčika ako poleva.

    Vodouch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do takmer vychladnutého zostatku hmoty pridáme múku zmiešanú s PDP a celé vajíčka/prirodzene bez škrupiniek:-)/. Poriadne zmiešame, vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, pomaly pečieme vo vyhriatej rúre.

    Vodouch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečený koláčik ešte teplý polejeme odloženou polevou v hrnčeku/robím to s PL/,narežeme ešte stále na plechu na štvorčeky, obdĺžniky,...a posypeme posekanými orechami, kokosom, pomletými orieškami,.. alebo aj ničím a necháme úplne vychladnúť. Potom sa veľmi ľahko servíruje s rôznymi doplnkami/šľahačka, ovocie,.../ Je šťavnatý a chutný iba taký, rovno z plechu.

    Vodouch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...asi takto :-)

    Vodouch (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
U nás mu říkáme Šalamoun a do těsta i do polevy přidáváme rum dle chuti, pokud dělám pro děti, dávám pár kapek rumové esence. Velmi rychlý a velmi vděčný moučník :)
Aj ja ho poznám ako Šalamún. Asi ho tak nazvali preto, že to musel byť veľmi múdry človek, čo ho vymyslel. Žiadne šľahanie, žiadny sneh, žiadna náročná plnka, žiadna poleva....Všetko v jednom hrnci. Je hotový raz-dva a výsledok je naozaj veľmi chutný.
Tento koláč poznám už strašne dlho,len ja dávam mlieko a Heru len polovicu.Robievam ho na rozne spôsoby s ovocím,kopou hrozienok a sušeného ovocia.Je to veľmi vďačný koláč.Keď som bola mladá bola som veľmi vďačná za tento recept.
Ja poznam tento kolac uz roky ako Burda kolac a je naozaj vyborny a podla toho co do neho pridate mate bud kolac na vsedny den ale aj na den sviatocny (orechy, hrozienka,...)
Už som ho piekla dvakrát, je výborný a hlavne rýchly, keď si spomeniete, že by ste zjedli niečo sladké - veď to poznáte?! . Do zmesi v hrnčeku som pridala RUM ( naozajstný rum vyrobený vo Wite Lady- Levoča, niekedy v osemdesiatych rokoch), a tak jeho aróma pečením nevyprchala.
Naša Vierka naň doniesla recept z Moravy, už asi pred tridsiatimi rokmi, keď tam bola na výmennom pobyte zo školy. Vtedy sme ho piekli často a potom akosi zapadol. Dobre, že si pripomenula.

Pridaj komentár k receptu: