Foto: zdezda
Tento recept mám z prvej mojej "Hrníčkovej kuchařky", robievam ho často a rada, je jednoduchý, veľmi dobrý.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Vodu, Heru, vanil.cukor, kakao cukor dáme do väčšieho hrnca a zohrejeme do bodu varu, nevaríme! Miešame! Odstavíme a odoberieme do hrnčeka/plného/ z tejto voňavej hmoty, ktorá bude po upečení koláčika ako poleva.
-
2
Do takmer vychladnutého zostatku hmoty pridáme múku zmiešanú s PDP a celé vajíčka/prirodzene bez škrupiniek:-)/. Poriadne zmiešame, vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, pomaly pečieme vo vyhriatej rúre.
-
3
Upečený koláčik ešte teplý polejeme odloženou polevou v hrnčeku/robím to s PL/,narežeme ešte stále na plechu na štvorčeky, obdĺžniky,...a posypeme posekanými orechami, kokosom, pomletými orieškami,.. alebo aj ničím a necháme úplne vychladnúť. Potom sa veľmi ľahko servíruje s rôznymi doplnkami/šľahačka, ovocie,.../ Je šťavnatý a chutný iba taký, rovno z plechu.
-
4
...asi takto :-)
Diskusia k receptu