Foto: zabiatko66
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán umyjeme, nakrájame na 5 mm kolieska, osolíme, okoreníme a necháme postáť 1/2 h až 1 h. Naklíčenú mungo fazuľku zbavíme šupiek a orestujeme na olivovom oleji a ochutíme vegetou. Mrkvu očistíme uvaríme v slanej vode do polomäkka. Potom ju rozkrojíme na polovicu a orestujeme na oleji. Pridáme nakrájaný koreň zázvoru na drobno. Len trošku. Pridáme soľ a kurkumu.
-
2
Na druhej panvici si orestujeme baklažán. Použjeme trošku oleja. Keď je všetko pripravíme baklažán, mrkvu a mungo fazuľku dáme na tanier. Ako prílohu si môžeme urobiť zeleninový šalátik. Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou a dáme ku tomu na lyžičku Dijonskej horčice ako komu chutí. Prajem dobrú chuť!
Ahoj, určite dostať aj v Krtíši, mám tam známych a takéto veci varievajú. Určite máte obchod s bio potravinami alebo zdravá výživa. Alebo dia obchod tam dostaneš mungo fazuľku.