Baklažán s mugno fazuľkou a s mrkvou

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 8. apríla 2010
2
porcie
45 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

10-15 dkg
4-5 ks
5 dkg
1 ks
2-3 listy
1-2 ks
1 štipka
1 čl




Postup

  1. 1

    Baklažán umyjeme, nakrájame na 5 mm kolieska, osolíme, okoreníme a necháme postáť 1/2 h až 1 h. Naklíčenú mungo fazuľku zbavíme šupiek a orestujeme na olivovom oleji a ochutíme vegetou. Mrkvu očistíme uvaríme v slanej vode do polomäkka. Potom ju rozkrojíme na polovicu a orestujeme na oleji. Pridáme nakrájaný koreň zázvoru na drobno. Len trošku. Pridáme soľ a kurkumu.

    Baklažán s mugno fazuľkou a s mrkvou  - obrázok 1
  2. 2

    Na druhej panvici si orestujeme baklažán. Použjeme trošku oleja. Keď je všetko pripravíme baklažán, mrkvu a mungo fazuľku dáme na tanier. Ako prílohu si môžeme urobiť zeleninový šalátik. Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou a dáme ku tomu na lyžičku Dijonskej horčice ako komu chutí. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evusik
mungo si nakličujem každú chvíľu, používam ho do rôznych šalátov, určite vyskúšam aj tento
marienka44
Ja si myslim, ze tepelnou upravou sa nicia pritomne enzymy. Radsej surove zjest doporucujem.
zabiatko66
Máte určite pravdu. Všetky vitamíny v zelenine alebo v strukovinách alebo v ovocí sa tepelnou úpravou zničia. Ale je to vynikajúca pochúťka. Keď to trošku osmažíte na oleji a ochutíte vegetou. Tá mungo fazuľka dostane zvláštnu chuť a je chrumkavá. Výborná ako príloha. Ja tiež veľmi často používam mungo surové. Hlavne do šalátov.
zabiatko66
martina34,
Ahoj, určite dostať aj v Krtíši, mám tam známych a takéto veci varievajú. Určite máte obchod s bio potravinami alebo zdravá výživa. Alebo dia obchod tam dostaneš mungo fazuľku.
retig
Francúzska horčica v indickom recepte? Hm.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia