![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkový chlebík DIA
Rastlinný tuk vymiešame so žĺtkami. Pridáme postrúhané jablká, škoricu a hrozienka.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová panenka DIA
Umyté mäso nakrájame na plátky a poukladáme do pekáča. Zmiešame jablká nakrájané na jemné plátky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tofu s medovo-zázvorovou omáčkou
Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme paradajkovým pretlakom. Pridáme jablčný ocot, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pohánkové karbonátky
Do vriacej vody vložíme pohánku a varíme domäkka. Uvarenú pohánku scedíme a zmiešame s 1 žĺtkom,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s pórkovou omáčkou
Pór umyjeme a nakrájame na prúžky. Na panvici rozpustíme kúsok masla, pridáme pór. Chvíľu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové rezne v jogurte
Najprv si pripravíme jogurtovú marinádu. V jogurte rozmiešame dve celé vajcia, pridáme soľ, korenie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkový chlieb
Najprv si pripravíme kvások. Droždie, štipku soli, lyžičku múky a 1 dl teplej vody...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepková čerešňová bublanina
Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme zmäknutý tuk a postupne aj múku zmiešanú s práškom do pečiva....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rukolový šalát
Rukolu umyjeme a rozložíme na väčší tanier. Obložíme ju nakrájanými rajčinami a mozzarellou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mliečna polievka s cibuľou
Na dno do nahriatej polievkovej misy vložíme žemle, ktoré sme nakrájali na plátky a opiekli na 30 g masla....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Piyaz – fazuľový šalát
Fazuľu premyjeme a zľahka osušíme. Rajčiny nakrájame na malé kocky, jarnú cibuľku, feferónku a červenú cibuľu na malé...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jogurtová polievka
V stredne veľkom hrnci uvaríme ryžu s 2 hrnčekmi vody domäkka. Pripravíme si 4 hrnčeky horúcej vody.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tortilla – španielska omeleta so zemiakmi
V stredne veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme na kocky alebo na plátky pokrájané zemiaky a cibuľu nakrájanú nadrobno. Pražíme na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krémová rajčiaková polievka
Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme paradajkový pretlak, bazalku a bobkový list. Osolíme a okoreníme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Banica
Špenát necháme rozmraziť a vytlačíme z neho vodu, bryndzu alebo syr zmiešame s vajíčkom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paprika plnená syrom
Papriky nasucho opečieme do čierna. Ošúpeme ich a naplníme zmesou rozdrveného syra, zmiešaného s čubricou a petržlenovou vňaťou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pravý bulharský šopský šalát
Papriku dáme opiecť do čierna. Opečenú papriku ošúpeme, zbavíme žiliek a zrniečok a nakrájame na kocky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Balkánska cuketová polievka
Očistenú a umytú cibuľu nakrájame nadrobno a vložíme do studeného oleja. Pridáme 2 PL vody a štipku soli. Chvíľu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rukolový šalát s jahodami, sójovými klíčkami v parmezánovom košíku
Strúhaný parmezán nanesieme na celú tefl ónovú panvicu a necháme ho pomaly rozpustiť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bulharská polievka
Kyslé a sladké mlieko spolu dobre rozšľaháme, pridáme soľ, roztlačený cesnak, mleté čierne korenie a olej.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grécky slaný koláč s baklažánom
Múku zmiešame s mäkkým maslom a vlažnou vodou, vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút odležať.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grécka nátierka s olivami
Zo syra zlejeme vodu, opláchneme ho a zalejeme mliekom. Necháme ho niekoľko hodín odstáť, aby sa soľ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Musaka z baklažánov
Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky. Potom ich osolíme, obalíme v múke a na oleji...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chorvátsky zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a nakrájame na malé kocky
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rezance s hubami
Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chorvátska pórová polievka s krupicou
Umytý pór nakrájame na kolieska. Krupicu opečieme na masle, pridáme k nej pór, osmažíme a zalejeme 150...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Salašské bryndzové pirohy
Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šošovicový prívarok
Šošovicu preberieme, dáme do misky a necháme namočenú asi 2 hodiny. Potom ju dáme do hrnca aj s vodou,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaky s tvarohom
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v slanej vode domäkka, spolu s rascou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Spišské zemiaky
Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku....