Karfiol pod Cottage Cheese

sracz - fotkasracz, 15. apríla 2010
Karfiol pod Cottage Cheese
Foto: sracz

... variant na recept "Karfiol s tvarohovou omáčkou", ktorý som si svojho času napísal na servítku (papierový obrúsok) a dnes sa mi veru zišiel. Zobraziť celý popis... variant na recept "Karfiol s tvarohovou omáčkou", ktorý som si svojho času napísal na servítku (papierový obrúsok) a dnes sa mi veru zišiel. Po včerajšom ponocovaní mi totiž ostalo málo času na "KáDéčko (Konzervovaná Dávka)" pre moju krajšiu 1/2_čku do práce, naviac som nemal ingrediencie na prípravu pôvodného receptu, tak som improvizoval s tým ČDD (CSNŠ). Keďže s digifoťákom chodím aj spávať, tak som výsledok okamžite zaregistroval. Čo keď bude chutiť aj Vám!?

2 a viac
porcie
15´ minút
príprava
15´ minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 / 1 PL / ČL
4÷5 PL
3÷4 PL
4 ks
4÷5 PL
300÷350 g
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cottage Cheese - syr uložíme do kuchynskej misy, pridáme 1 ČL soli, nadrobno pokrájanú vňať jarnej cibuľky, petržlenovú vňať, 2 vajíčka uvarené na tvrdo a krájačom (na 3 x s otáčaním) pokrájané na malé štvorčeky a nežne pomiešame; ak je potrebné zmes zriedime troškou plnotučného mlieka a povrch môžeme posypať čerstvo nasekanou pažítkou; misu prikryjeme a odložíme, aby bola po ruke.

  2. 2

    do vysokého hrnca dáme variť vodu, do ktorej uložíme 4 vajíčka, po 13´(!presne!) ich naberačkou vyberieme a položíme do pracovnej misky so studenou vodou a ľadom; paralelne rozoberieme karfiol na jednotlivé ručičky (hlúbik obrežeme a pridáme do varenia), umyjeme, vriacu vodu po vybratí vajíčok osolíme 3÷4 PL soli a vložíme do nej karfiolčatá; varíme 10÷12´

  3. 3

    po uvarení vyberieme do pracovnej misy a necháme odkvapkať (ja som použil misu z jenského skla, preto snímka hotového jedla pôsobí, povedzme, trošku zvláštne); ružičky opatrne rozložíme na taniere, polejeme prepraženým maslom, prikryjeme syrovou perinkou, ktorú môžeme ešte krát posypať čerstvo nasekanou pažítkou, na povrch uložíme mesiačiky druhých dvoch vajíčok uvarených na tvrdo a prizdobíme vetvičkou čerstvej petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu

martina34
Fajnové, tiež robím všeliake druhy, na čo dávam cottage cheese, milujem ho, či na zeleninku, alebo čo je po ruke a ak nič, stačí aj lyžička :-))
kati59
Je to dobrý nápad, ake určite by som nevarila karfiol vo vode, v ktorej som predtým varila vajíčka
1x sracz
andromeda
Ja karfiól nevarím vo vode, ale ho robím nad parou. Nemusím ho nechávať odtiecť a viem, že určite nebude rozvarený.
zdezda
to musí byť chutné :-), aj ja robím zeleninku na pare, dokonca aj zemiaky, potom ich netreba ani dochucovať, majú super chuť
sracz
Veľké - Ď A K U J E M - Androméde a Zdezde za radu! Obe majú pravdu! Varenie na pare je super! Až som prekvapený, že aj časovo je to výhodnejšie, ako klasicky, vo vode. Jediné, čo mi na tomto spôsobe je, že uvarený karfiol nie je slaný "vo vnútri" a aj keď si ho osolím na tanieri, chýba mi tam soľ, ako kompletná výbava! Vyskúšam ešte osoliť vodu pod varenou zeleninou, čo to urobí!?
janozmyjavy
Recept veľmi dobrý, určite ho využijem, ale si myslím, že Cottage Cheese
mohlo byť aj domáci syr.
sracz
Ďakujem a súhlasím, pokiaľ domáci syr bude dostatočne šťavnatý! Ahoj a dobrú chuť!